Mbapeu se sprema senzacionalan transfer! Francuz priča jedno, a katarska veza uveliko radi na njegovoj selidbi u Premijer ligu!

14.06.2023

16:54

0

Autor: A. Š.

Reprezentativac bivšeg prvaka sveta podigao je veliku buru u Parizu, pošto je obavestio čelnike PSŽ-a da neće potpisati novi ugovor sa Svecima

Mbapeu se sprema senzacionalan transfer! Francuz priča jedno, a katarska veza uveliko radi na njegovoj selidbi u Premijer ligu!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Ne smiruje se bura koja od ponedeljka drma Pariz. Prva zvezda PSŽ-a Kilijan Mbape obavestio je čelnike kluba da neće produžiti ugovor, a kako su se u javnosti odmah pojavile spekulacije o njegovoj ekspresnoj prodaji, francuski reprezentativac se u utorak ponovo oglasio i istakao da nema nameru da napušta „Park prinčeva“ pre kraja nastupajuće sezone.

Takav stav, po mišljenju mnogih, naslednika Kristijana Ronalda i Lea Mesija na vrhu liste najboljih fudbalera sveta žestoko je razočarao odgovorne ljude u francuskom šampionu, na čelu sa prvim čovekom Naserom Al-Kelaifijem, koji su odlučili da Mbapea prodaju do kraja letnje pijace.

Čim su ovi podaci isplivali u javnost, „po difoltu“ je u prvi plan kao budući klub Kilijanov klub isplivao madridski Real, međutim francuski „El Pais“ doneo je priču o potencijalnom senzacionalnom transferu maestralnog napadača.

Naime, Mbape bi u narednih nekoliko nedelja mogao da završi u Mančester junajtedu, uz pomoć katarskih veza u Parizu i onih koje su već viđene na čelu „crvenih đavola“ umesto omraženih Glejzera.

PRODAJA JUNAJTEDA KATARANIMA GOTOVA STVAR

Katarski list „Al Vatan“ u vlasništvu porodice šeika Jasima, u ponedeljak je objavio da je kupoprodaja Junajteda praktično zatvorena, pošto je katarska delegacija postigla dogovor sa šestoricom braća Glejzer, a „El Pais“ dodaje da su već viđeni vlasnici „đavola“ i čelnici PSŽ-a još zimus počeli da pripremaju teren za mega transfer.

Prema saznanjima francuskog lista, okruženje Katarana na čelu Parižana još prošlog februara su se kod Mbapea raspitivali o njegovoj raspoloženosti da se preseli na „Old Traford“, a izvori u PSŽ-u otkrili su da je sjajni napadač priznao da mu takva ideja zvuči zanimljivo.

Naravno, uslov svih uslova bio je da na „Teatar snova“ stigne „Islamska banka Katara“ sa šeikom Jasimom bin Hamadom al-Tanijem na čelu. S obzirom da je promena vlasništva u Mančester junajtedu već izvesna, oko „Parka prinčeva“ sve se glasnije šuška o namerama Al-Kelaifja da svoju prvu zvezdu proda upravo „crvenim đavolima“.

PSŽ DOBIJA VELIKO OBEŠTEĆENJE

Ono što bi Mbapea trebalo da prelomi u odluci da se preseli na Ostrvo jeste činjenica da bi igrao u najbogatijem timu Premijer lige i u najjačem klupskom takmičenju na svetu, dok bi Parižani na ime obeštećenja inkasirali najmanje 200 miliona evra.

Potencijalno ugrožavanje bukvalno celokupnog posla predstavlja to što konačnu odluku oko preuzimanja Junajteda od strane „Islamske banke Katara“ treba da da UEFA, zbog potencijalnog sukoba interesa oko istog vlasnika dva kluba koji učestvuju u istom takmičenju. Međutim, ljudi bliski PSŽ-u koji su upoznati sa celom operacijom uveravaju da će UEFA dati zeleno svetlo, te da bi početak formalne prodaje Junajteda trebalo da se dogodi krajem novembra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike