Omraženi Glajzeri dobijaju poznato društvo na Ostrvu! Lids ispao iz Premijer lige pa pao u ruke novog vlasnika!

10.06.2023

17:39

0

Autor: A. Š.

Gazde NFL kluba San Francisko 49ersa postali apsolutni gospodari odluka na Eland roudu

Omraženi Glajzeri dobijaju poznato društvo na Ostrvu! Lids ispao iz Premijer lige pa pao u ruke novog vlasnika!
Eland roud - Copyright Profimedia

Mančester junajted se nije usrećio pod vlasništvom ljudi koji su u fudbal uplovili iz NFL voda, a sada će na identičnom ispitu biti Lids.

Pošto su ispali iz Premijer lige, dosadašnji većinski vlasnik kluba sa „Eland rouda“ italijanski preduzetnik Andrea Radricani odlučio je da proda svoj udeo američkom konzorcijumu 49ers Enterprises.

Nove gazde Lidsa, koje u svom vlasništvu imaju San Francisko 49erse, još 2018. godine su ušle u klub kupovinom 15 odsto akcija, da bi pre dve godine svoj udeo povećali na 44 procenta.

- Lids može da potvrdi da je postignut dogovor između Aser Venturesa i 49ers Enterprisesa za kupovinu kluba. Obe strane će nastaviti da rade na detaljima, a sve će biti objavljeno uskoro – istakao je klub sa „Eland rouda".

Pošto dve strane završe sve formlnosti oko primopredaje vlasničkih prava, konačno odobrenje mora da stigne od čelnika engleskog fudbala, a tamnošnji mediji navode da će Italijan dobiti oko 200 miliona evra.

Podsetimo, prvi vlasnici NFL kluba koji su ušli u Premijer ligu bili su Glajzeri. Gazde Tampa Beja su u periodu između 2003. i 2005. godine preuzeli kompletno vlasništvo nad Mančester junajtedom za 790 miliona funti, međutim u svojoj eri nisu uspeli da „Đavole“ održe na nivou na kojem ih je ostavio legendarni Ser Aleks Ferguson.

Američki biznismeni su od starta svima jasno stavili do znanja da će im profit biti ispred svega ostalog, što je bio prst u oku tradicionanih Engleza. Ljuti zbog poslovanja Glejzera, najtvrđe jezgro navijača Mančester junajteda rešilo je da digne ruke od velikana sa „Old Traforda“ i osnuje svoj klub koji je krenuo u takmičenje od najnižeg ranga ostrvskog fudbala.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike