Kome ide ključ od Old Traforda: On je najbogatiji Englez i favorit navijača Mančester junajteda

18.02.2023

08:52

0

Autor: D. P.

Vlasnik petrohemijske korporacije "Ineos" konkurent šeiku

Kome ide ključ od Old Traforda: On je najbogatiji Englez i favorit navijača Mančester junajteda
Copyright Profimedia

Engleski milijarder i vlasnik Nice Ser Džim Retklif poslao je ponudu za kupovinu Mančester junajteda odmah nakon što je isto uradio i šeik iz Katara Jasim bin Hamad Al Tani.

Kao i katarski šeik, Retklif je izrazio spremnost da u potpunosti otkupi imovinu kluba od porodice Glejzer iz SAD. Nema informacija o konačnom iznosu ponude koju je dao britanski milijarder, ali se spekuliše da Glejzerovi neće prodati giganta ispod 5.000.000.000 evra.

Retklif, koji važi za velikog navijača kluba sa Old Traforda, prošle godine se dovodio u vezu sa kupovinom Čelsija nakon što je postalo jasno da će Roman Abramovič morati da se skloni iz života londonskog kluba.

Retklif važi za jednog od najbogatijih ljudi na ostrvu. On je već dugo godina na čelu petrohemijske korporacije Ineos, a u svetu fudbala poznat je kao vlasnik švajcarskog kluba Lozana i francuske Nice.

Podsećamo, sinoć je javljeno da je i šeik Al Tani preko fondacije "92" poslao svoju ponudu. "Gardijan" piše da je ime fondacije referenca na legendarnu generaciju igrača Mančester junajteda koji su postigli izvanredne uspehe sa klubom: Pol Skols, Rajan Gigs, Dejvid Bekam, Niki Bat, braća Hari i Fil Nevil.

Šeik je već obećao da će sav novac koji klub zaradi ponovo uložiti u klub. Porodica Glejzer je vlasnik kluba od 2005. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike