Mančester junajted postaje najskuplji klub na svetu? Stižu ponude za prodaju, od cifara se vrti u glavi

21.03.2023

15:41

0

Autor: P.K.

Najozbiljnije šalju najbogatiji Britanac i još jedna grupa sa Bliskog Istoka

Mančester junajted postaje najskuplji klub na svetu? Stižu ponude za prodaju, od cifara se vrti u glavi
Ulaz na Old Traford - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Ako porodica Glejzer prihvati jednu od dolazećih ponuda, Mančester junajted će biti prodat za najveću cenu u istoriji sporta!

Kako piše Dejli mejl, pozivajući se na svoje izvore, u klubu su sigurni da će stići ponude veće od 5 milijardi funti (5,67 milijardi evra), što bi uveliko prešlo 4,65 milijardi dolara (4,32 milijarde evra), koliko je prošle godine plaćen NFL tim Denver Bronkos.

Junajted očekuje ponude, koje bi trebalo da variraju od potpunog preuzimanja do delimične investicije.

Od svih ponuda, dve prevazilaze pet milijardi funti, piše Dejli mejl. Jedna je iz Katara, a druga je od ser Džima Ratklifa, najbogatijeg Britanca ("teškog skoro 23 milijarde funti). Izvori umešani u proces javljaju da očekuju još jednu rundu ponuda, a onda da će konačna odluka biti doneta oko Uskrsa.

Prošle nedelje je delegacija koju je predvodio Šeik Džesim bin Hamad al-Tani obišla Old Traford i Karington. Tokom obilaska su imali priliku da postavljaju pitanja i razgovaraju, što je trajalo duže od 10 sati, a razgovori su opisani kao srdačni i pozitivni.

Poseta Ratklifa i njegove grupe je bila za tri sata kraća, ali su navodno ostavili pozitivan utisak na sve umešane u proces, koji je otpočela američka bankarska grupa Rejn.

Profimedia
 

Opšti stav je da su Glejzeri željni da potpuno prodaju klub, ali bi prihvatili i investiciju ako se ne dostigne suma koju traže.

Šeik Džesim želi sve akcije Junajteda, a obećao je i da će klub potpuno rešiti duga. Retklif traži 69 odsto akcija koje su trenutno u vlasništvu Glejzera, ali mogao bi da se udruži sa nekoliko drugih grupa koje žele vlasništvo.

Obilazak stadiona i trening centra do sada je organizovan za ukupno osam grupa, a centar "Džimi Marfi", koji se obično koristi za konferencije za novinare i medijske aktivnosti, pretvoren je praktično u prodavnicu.

Klupski kuvari su pripremali obroke za prisutne, dok su mediji morali da odstupe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike