Inter, Roma i Fiorentina imaju jednu zajedničku stvar! Malo je reći da je niko do njih ne voli!

11.06.2023

08:19

0

Autor: G. F.

Kako su Itlaijani ispustili šansu da zavladaju Evropom

Inter, Roma i Fiorentina imaju jednu zajedničku stvar! Malo je reći da je niko do njih ne voli!
Nema utehe za navijače Intera - Copyright tanjug/Cemal Yurttas/DIA Images via AP

Fudbaleri Manečster sitija osvojili su prvi put u istoriji trofej namenjen pobedniku Lige šampiona.

Pobeda nad Interom od 1:0 u Istanbulu imala je dodatnu težinu za italijanski fudbal! Grubo rečeno, ekipa Pepa Gvardiole zakucala je poslednji ekser u sandku klubova sa Apenina.

 

 

Interov poraz u finalu Lige šampiona zaokružio je totalni debakl italijanskih klubova u finalima tri najjača klupska takmičenja u Evropi.

A sve je počelo sa Romom. Na čelu sa magom fudbala Žozeom Murinjom, navijači Vučice nadali su se trofeju u Ligi Evrope. I bili su blizu slavlja. Odigrali su sa Seviljom 1:1, ali su ih penali koštali trona. Tamo su završili Španci, njima je pripala "čast" da najave tragediju ekipa iz Serije A.

 

 

Blizu je bila i Fiorentina. Sve do 90. minuta imala je 1:1 sa Vest Hemom, a onda je Džerard Boven iskoristio kontru i bacio Violu na kolena. Već tada se moglo naslutiti da će svi italijanski klubovi osati bez trofeja, jer je Inter bio autsajder u duelu sa Mančester sitijem.

 

 

Na terenu se to ipak nije videlo, može se čak pričati kako milanski klub nije imao ni sreće u finalu Lige šampiona. Na kraju, poraženi su sa 1:0.

Roma, Fiorentina i Inter... Svi su bili na korak do slave, ali su svi ostali bez pobede. Sve njih će brzo zaboraviti, pamtiće se titule Sevilje, Vest Hema i Mančester sitija.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike