Siti seo na evropski tron! Mančester slavi istorijski trofej! Ekskluzivno - svi detalji iz finala Lige šampiona u HD formatu! (VIDEO)

10.06.2023

22:57

0

Autor: A. Š.

Stari kontinent večeras u Istanbulu dobio novog fudbalskog vladara

Siti seo na evropski tron! Mančester slavi istorijski trofej! Ekskluzivno - svi detalji iz finala Lige šampiona u HD formatu! (VIDEO)
Mančester siti prvak Evrope - Copyright Profimedia

Evropa je večeras dobila novog fudbalskog vladara. U finalu Lige šampiona, koje se igralo u Istanbulu, Mančester siti je savladao Inter i prvi put u istoriji stigao do "ušatog pehara" - 1:0!

Kada se podvuče crta na finale elitnog takmičenja, može se reći da je Inter bio konkretniji rival. Imali su "neroazuri" zrelije prilike, posebno pošto su dospeli u rezultatski zaostatak, ali na kraju, iz nedostatka sreće i koncentracije, nisu uspeli da se izbore, barem za dodatnih 30 minuta.

Na neki način Siti je srušio Inter na klasičan italijanski način. Iako je u veliko finale ušao kao apsolutni favorit, Mančester u većem delu susreta nije delovao kao neko ko kontroliše dešavanja na terenu. Prevelika važnost meča posebno je nesigurnost unela u poslednju liniju tima, ali srećom po njih napadačima Intera je nedostajao završni udarac kako bi matirao, u nekoliko navrata, veoma nesigurnog Edersona.

I onda, kada je delovalo da je bliži vodećem golu Inter, Italijanima je "pukla" poslednja linija, Bernardo Silva je utrčao iza leđa defanzivaca Intera, uputio povratnu loptu do Ridriga koji je u 68. mintu, sa desetak metara, zakucao u mrežu Onane.

Tada je Inter još jače i odlučnije ka golu rivala. U 70. minutu mrežu Građana sačuvala je prečka, u 89. Ederson je refleksno intervenisao posle šuta glavom Lukakua sa pet metara, da bi bukvalno u poslednjoj sekundi još jednom sjajnom paradom označio početak velikog slavlja Građana.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Mančester siti je osvojio Ligu šampiona, pošto je u finalu savladao Inter 1:0.

83. MINUT - Lukaku dobija žuti karton. Još dve promene pravi Inzagi. Mikhtarijan je na terenu umesto Čalhanoglua, a Diambrozio menja Darmijana.

78. MINUT - Velika prilika za Fodena, ali je njegov šut po zemlji sa desetak metara zaustavio Onana.

73. MINUT - Inter je sve opasniji. Pokušao je Lukaku, ali je Ederson uspeo da interveniše. Dva minuta kasnije menja Gvardiola. 

68. MINUT - GOOOL! Siti vodi, strelac je Rodrigo!

59. MINUT - Najbolja prilika za Inter! Veliki nesporazum u poslednjoj liniji Sitija, Lautaro Martinez je sam ušao u kazneni prostor po levoj strani. Odlučio se za šut, ali je Ederson skratio ugao i uspeo da sačuva mrežu. Na drugoj strani Barela je zaradio prvi žuti karton na meču, jer je sprečio opasnu kontru Sitija.

54. MINUT - Velika borba na obe strane terena, ali zasad bez ozbiljnijih situacija.

46. MINUT - Nastavljen je meč. Osim prinudne izmene De Brujnea, treneri nisu ništa menjali u sastavima u odnosu na početak duela.

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme! Siti i Inter, zasad, igraju bez golova!

45. MINUT - Igraće se dva minuta nadoknade vremena.

27. MINUT - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča! Sjajno su su kombinovali Građani, Haland je utrčao u kazneni prostor i šutirao sa šest metara, malo iskosa sa leve strane, ali je Onana bio odlično postavljen i uspeo je da sačuva mrežu. Prošlo je nekoliko desetina sekundi, zapretio je i De Brujne, ali je ponovo Onana na mestu.

 

20. MINUT - Prvi pokušaj Intera da ugrozi Edersona. Brozović je šutirao sa 20-ak metara, ali mu je Martinez malo zasmetao, pa je lopta otišla visoko preko prečke.

6. MINUT - Prvi prete Englezi. Bernardo Silva je šutirao sa ivice peterca iskosa sa desne strane, gađao je kontra gornji ugao, ali je lopta otišla preko prečke.

1. MINUT - Počelo je finale Lige šampiona. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Intera.

- Na ulicama Istanbula navijači oba kluba tokom celog dana prave sjajnu atmosferu.

- Deo navijači Intera koji nisu otputovali u Istanbul finale će pratiti na stadionu "Đuzepe Meaca".

- Ovako izgledaju svlačionice Mančester sitija i Intera pred finale Lige šampiona.

 

SASTAVI

MANČESTER SITI: Ederson – Akanđi, Ruben Dijas, Ake –Rodri, Stouns – Bernardo Silva, Gindogan, De Brujne, Griliš – Haland.

INTER: Onana – Darmijan, Aćerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko – Džeko, Lautaro Martinez.

Klupa: Handanovič, Kordaz, Galjardini, De Fraj, Gosens, Korea, Belanova, Aslani, Mhitarjan, D'Ambrozio, Škrinjar, Lukaku.

- Ekskluzivni dolazak na finale Lige šampiona! Vlasnik Mančester sitija na tribinama prvi put posle 13 godina!​ 

- Sve je spremno u Istanbulu... Čeka se ulazak prvih navijača na tribine.

- Nekadašnji osvajač Lige šampiona Geret Bejl prognozirao je debakl Intera protiv Mančester sitija.

- Srbija ima predstavnike na finalu Lige šampiona! Putovali 15 sati kako bi u Istanbulu bodrili Inter protiv Sitija! 

- Zbog nje ćete gledati finale Lige šampiona čak i ukoliko ne volite fudbal! Vrela Brazilka peva pred meč godine!

- Ovo je novi format Lige šampiona i potpuno je jeziv! Sada liči na komplikovanu Evroligu i nikome se ne sviđa (FOTO)

- Milioni muškaraca odlepili za njom, a ona u srcu nosi samo Inter! Šta li će da uradi ako njen tim večeras osvoji Ligu šampiona? (FOTO)

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike