Nije samo Evropa, Čuka celu sezonu igra u Loznici! Najmanje godinu dana na prelepom stadionu, računaju na publiku

12.05.2023

19:27

0

Autor: P.K.

Pre je bila priča samo o evropskim utakmicama, ali se Brđani u kompletu sele na zapad Srbije

Nije samo Evropa, Čuka celu sezonu igra u Loznici! Najmanje godinu dana na prelepom stadionu, računaju na publiku
Igrači Čukaričkog - Copyright MN Press

Znalo se od ranije da će Čukarički evropske mečeve igrati u Loznici, ali sada se pojavila informacija da će tamo igrati cele sezone!

To je za Informer potvrdio i sportski direktor kluba sa Banovog brda, Vladimir Matijašević. U isto vreme počinje i obnova stadiona na Banovom brdu, koji bi trebalo da bude vrhunski opremljen.

Tako će Čukarički grupnu fazu Lige šampiona, Lige Evrope ili Lige konferencija moći da odigra na novom stadionu koji ispunjava sve uslove za učešće u evropskim takmičenjima.

Selidba će trajati najmanje godinu dana.

- Planiramo veliku rekonstrukciju. Još uvek ne mogu da vam pružim mnogo informacija, sve će biti jasno u narednih mesec dana, ali najvažnije je da se dokumentacija već priprema. Uskoro ćemo saznati kako bi stadion trebalo da izgleda, ali jedno je sigurno - biće moderan, sa hibridnom travom i na vrhunskom nivou - rekao Matijašević za Informer.

Na ovaj način Čukarički je rešio ključno pitanje - mesto na kojem će igrati u Evropi i gde će verovatno privući veliku publiku željnu kvalitetnog fudbala.

- Sigurno je to i radujemo se. Verujem da će odziv biti odličan, jer ljudi iz tog dela Srbije vole fudbal. Očekujem lepo popunjene tribine i ne sumnjam da će navijači iz Loznice, Republike Srpske i okolnih mesta doći da gledaju utakmice. Ne znam kada će naš stadion biti završen, prvi čovek kluba Dragan Obradović radi na tome, ali ne sumnjam da će konačni rezultat biti fenomenalan.

Fudbalski klub Loznica se u završnici ove sezone bori za opstanak u Prvoj ligi Srbije. Brđani veruju da će uspeti, a nadaju se da će uskoro napraviti i iskorak.

- Iskreno se nadam da će tim koji trenutno nastupa u Prvoj ligi Srbije uskoro izboriti plasman u Superligu i da će navijači moći da uživaju na stadionu koji ispunjava sve uslove za odigravanje evropskih mečeva – zaključio je Matijašević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike