Inter se ne plaši Mančester sitija, oni su ljudi, a ne ubice! Za nas je trofej san, za njih je opsesija!

06.06.2023

15:48

0

Autor: G. F.

Počinju peckanja pred finale Lige šampiona

Inter se ne plaši Mančester sitija, oni su ljudi, a ne ubice! Za nas je trofej san, za njih je opsesija!
Slavlje fudbalera Intera - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Najvažnija klupska istorija u Evropi biće odigrana u subotu od 21.00, a za titulu u Ligi šampiona boriće se Inter i Mančester siti.

Koga god da pitate reći će vam da je ekipa iz Engleske apsolutni favorit, da ima tim za konačno osvajanje trona, a mnogi će pomenuti i Erlinga Halanda, momka koji je ove sezone na 52 utakmice psotigao 52 gola.

Više nego dovoljno da zastraši rivala. Ali ne i Inter. Iz Milana stižu drugačije poruke.

- Trebalo bi da se plašite ubica i loših ljudi, a ne igrača, koji su naših godina. Pogrešno je pričati o strahu, trebalo bi biti hrabar i hladne glave izaći na teren - rekao je fudbaler Intera Alesandro Bastoni na konferenciji za medije u trening centru Intera.

Za razliku od Sitija koji nikada nije bio prvak Evrope, Inter zna kako se stiže do trofeja. Poslednji put podigli su ga 2010. godine i tu činjenicu koristi da rivalima nabije dodatni pritisak pred finale.

- Vrlo smo srećni što smo ostvarili ovaj cilj, pošto smo ga zaslužili zbog svega onoga što smo uradili na terenu. Znamo da igramo protiv jakog tima, ali za nas, ovo finale, osvajanje trofeja, je san. Za njih je to opsesija - rekao je vezni fudbaler Intera Federiko Dimarko.

Milanski klub je u grupnoj fazi LŠ igrao sa Bajernom, Barselonom i Plzenjom.

- Ne bi svako mogao da prođe grupu u kojoj su Bajern ili Barselona i normalno je da se prognoze promene. Igrali smo protiv jakih ekipa i pokazali smo kroz nastupe na terenu da zaslužujemo da budemo u finalu, a u utakmicu ulazimo uz podjednake šanse. Oni su vrlo jaki, to znamo. Međutim, Inter mora da bude Inter, moramo da uložimo sav ponos i svu snagu u to. Ako budemo igrali kako Inter treba da igra, možemo da uspemo - istakao je Dimarko.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike