Dok čeka Mesija, Barselona završava veliko pojačanje iz Mančester sitija! Ostao samo potpis!

02.06.2023

17:22

0

Autor: A. Š.

Katalonci rešeni da predstojećeg leta dodatno ojačaju šampionsku ekipu za napad na kontinentalni tron

Dok čeka Mesija, Barselona završava veliko pojačanje iz Mančester sitija! Ostao samo potpis!
Ilkaj Gundogan i Bernardo Silva - Copyright Profimedia

Predugo je Barselona van ozbiljnih takmičarskih ambicija u najkvalitetnijem kontinentalnom klupskom takmičenju. I to je rešila da promeni. Povratkom na nacionalni tron, Katalonci su postavili dobre temelje tima koji bi naredne sezone trebalo da bude dodatno ojačan.

Najveća zvezda svakako će biti Leo Mesi. Ukoliko se nešto u poslednji čas ne izjalovi, Argentinac će vratiti kapitensku traku Barselone oko ruke, a naredni novajlija već kuca na vrata „Nou Kampa“.

Katalonski Sport, izuzetno blizak dešavanjima u i oko Barselone, tvrdi da je Ilkaj Gundogan načelno prihvatio ponudu koju su pred njega izneli Đoan Laporta i trener Ćavi Ernandez i da je samo pitanje trenutka kada će njegov dolazak u Barsu biti ozvaničen.

„Sport“ tvrdi da je presudnu ulogu u odluci Gundogana da potvrdno odgovori na poziv Barselone taj što mu je španski šampion ponudio garantovani trogodišnji ugovor. Čim je tu dužinu ugovora imao na stolu, nemački fudbaler je stavio po strani izuzetno dobre ponude Sitija i Arsenala, odlučivši da zbog sigurnog trogodišnjeg ugovora redukuje i svoja finansijska potraživanja.

Katalonski list piše da je Barselona još u februaru kontaktirala Gundogana, ponudivši mu tada dvogodišnju saradnju, sa opcionom trećom godinom. Ipak, u želji da što pre prelome vezistu na svoju stranu, Laporta i saradnici su Gundoganu dali fiksni trogodišnji ugovor, a konačnu odluku fudbaler je doneo posle razgovora sa Ćavijem, koji mu je detaljno objasnio projekat Barselone i njegovu ulogu u njemu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike