Zvezda češlja ex-Ju prostore! Mrkela otkrio: Pratimo jednog Slovenca!

05.06.2023

20:23

0

Autor: A. Š.

Sportski direktor srpskog šampiona za slovenačke medije pričao o crveno-belima

Zvezda češlja ex-Ju prostore! Mrkela otkrio: Pratimo jednog Slovenca!
Mitar Mrkela - Copyright MN Press

Crvena zvezda je i ove sezone potvrdila da je apsolutni vladar srpskog fudbala. Odbranjena dupla kruna je samo po sebi veliki uspeh, ali osvajanje titule u tek završenoj takmičarskoj godini imalo je nikad veći značaj.

Podizanje šampionskog pehara ujedno je crveno-belima bila i direktna ulaznica za Ligu šampiona u koju će ekipa kluba iz Ljutice Bogdana, kako stvari sada stoje, ući u prilično izmenjenom izdanju.

Novi trener Barak Bahar već je počeo rekonstrukciju Zvezde, koja pojačanja za novu sezonu traži i na ex-Ju prostorima. Priznao je to sportski direktor srpskog šampiona Mitar Mrkela u razgovoru za slovenački „Delo“.

- Jedan od glavnih zadataka naših skauta je praćenje igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Pratimo jednog od slovenačkih igrača, ali ga ne bih javno pominjao. Slovenačka liga nam je zanimljiva. Kada sam bio direktor u Fudbalskom savezu Srbije, pre svakog velikog turnira ili važne utakmice, insistirao sam da odigramo pripremnu utakmicu sa Slovenijom. Verovalo se da ako pobediš Sloveniju, na dobrom si putu – rekao je Mrkela.

„Delo“ dodaje kako su crveno-beli prethodnih meseci pratili mladog štopera Olimpije Marčela Ratnika (19) i nešto starijeg napadača Maribora Žana Vipotnika (21), koji je početkom kvalifikacija za EP debitovao i za nacionalni tim Slovenije golom protiv Kazahstana i asistencijom u duelu sa San Marinom.

- Slovenci nisu kao Holanđani ili Španci, ali su uvek disciplinovani, dobro trče, u svakoj generaciji ima dva, tri igrača koji se ističu. Ako niste dobro pripremljeni, organizovani u igri, ako ne uložite maksimalnu energiju u meču protiv Slovenaca, ne možete da pobedite. Uvek nam je bio dobar pokazatelj ako smo pobedili Sloveniju. Dobili smo realnu sliku gde pripadamo.

Otkrio je Mrkela Slovencima da bi Zvezda tokom predstojeće fudbalske pijace mogla da vrati i nekog bivšeg igrača.

- Kod nas uvek postoji mogućnost da naše igrače koji su otišli u inostranstvo vratimo na Marakanu. Dobro poznaju atmosferu u Crvenoj zvezdi i njene zahteve. Iskustvo su sticali u inostranstvu i prilagođavali se vrhunskim fudbalskim i evropskim kriterijumima. Mogu da nam pomognu u tome, ali nekoliko stvari mora da se uskladi da bismo takve igrače vratili u naš klub. Potreban nam je neko za određenu poziciju, ali u isto vreme fudbaler mora ponovo da želi da obuče dres Crvene zvezde. Trebalo bi znati da u inostranstvu imaju izbor povoljnije finansijske ponude – dodao je Mitar Mrkela.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike