PSŽ ima paklen plan za novog trenera! Al Kelaifi izabrao Nagelsmana i dovodi mu legendarnog Francuza za pomoćnika!

04.06.2023

16:34

0

Autor: A. Š.

Vlasnici francuskog šampiona blizu su da angažuju zamenu za Kristofa Galtijea

PSŽ ima paklen plan za novog trenera! Al Kelaifi izabrao Nagelsmana i dovodi mu legendarnog Francuza za pomoćnika!
Tijeri Anri i Zinedin Zidan - Copyright Profimedia/Stephane Allaman/DPPI

Dugo se spekulisalo o novom treneru Pari Sen Žermena. Od dana kada je postalo izvesno da će Kristof Galtije posle samo jedne sezone napustiti „Park prinčeva“ kroz medije je prodefilovalo „brdo“ velikih trenerskih imena, a izbor je izgleda pao na najmlađeg među njima.

Portal „Footmercato“ doneo je ekskluzivu – Naser Al Kelaifi izabrao je Julijana Nagelsmana za novog šefa struke, a još je zanimljivija informacija koga su „sveci“ pikirali za prvog pomoćnika doskorašnjeg stratega minhenskog Bajerna. Isti izvor navodi da bi Parižani uz Nagelsmana na klupi najradije videli legendarnog francuskog napadača Tijerija Anrija.

Nekadašnji centarfor Arsenala, po završetku impresivne igračke karijere sedeo je samostalno na klupi Monaka i Montreala, a u sličnoj ulozi koju bi trebalo da obavlja u PSŽ-u već je radio u nacionalnoj selekciji Belgije.

„Footmercato“ podseća da su se, samo u poslednjih nekoliko dana u vezu sa „svecima“ dovodili Luis Enrike i Žoze Murinjo. Pojedini izvori išli su toliko daleko da su obojicu u jednom trenutku predstavljali kao sigurne nove trenere PSŽ-a, međutim Al Kelaifi je „izvukao keca iz rukava“ i već obavio prve razgovore sa mladim nemačkim stručnjakom, kojeg odgovorini na „Parku prinčeva“ vide kao idealnog za mini revoluciju koja će se predstojećeg leta izvršiti u igračkom kadru.

Uz dodatak da bi nova runda razgovora trebalo da se održi u najkraćem roku, „Footmercato“ saznaje i kako je Nagelsman već kontaktirao sa Anrijem, koji je izrazio spremnost da se upusti u ovu avanturu.

Na kraju, „Footmercato“ ističe kako je dogovor sa nemačko-francuskim tandemom trenutni prioritet PSŽ-a, čiji čelnici žele što pre ovaj posao da privedu kraju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike