Barselonu izbacuju iz Lige šampiona? Istražitelji UEFA zahtevaju žestoku kaznu za Katalonce!

01.06.2023

19:41

0

Autor: A. Š.

Ekskluzivu je doneo španski ABC Deportes, dok katalonski "Sport" tvrdi da takva kazna sigurno neće stupiti na snagu naredne sezone

Barselonu izbacuju iz Lige šampiona? Istražitelji UEFA zahtevaju žestoku kaznu za Katalonce!
Navijači Barselone - Copyright Profimedia

Tek što su proslavili vraćanje na španski tron i upali u stanje euforije zbog sve izvesnijeg povratka Lea Mesija na „Nou Kamp“, navijači Barselone poliveni su kofom ledene vode.

Španski „ABC Deportes“ preneo je ekskluzivnu informaciju – dvojica UEFA istražitelja zaključili su da bi Barselonu trebalo suspendovati na godinu dana iz evropskih takmičenja!

Podsetimo, katalonski gigant nalazi se pod lupom nacionalnih i UEFA pravnika zbog optužbi za korupciju u „slučaju Negreira“. Preciznije, Barselona se sumnjiči za isplaćivanje oko sedam miliona evra nekadašnjem potpredsedniku Sudijske komisije La Lige Hoseu Mariji Negreiru.

Ovaj slučaj podigao je veliku prašinu u evropskom fudbalu početkom godine, a pošto su španske vlasti preuzele celokupnu istragu, svoje istražitelje je uključila i UEFA.

Da se nešto kuva oko „Nou Kampa“ moglo je da se nasluti još minulog vikenda, kada je „Mundo Deportivo“ pisao o potencijalnom izbacivanju Barse iz Evrope na određeno vreme, kao jednu od tri potencijalne kazne, a sudeći po najnovijim informacijama takva mogućnost je izgleda sve izvesnija.

Ipak, čim je „ABC Deportes“ izašao u javnost sa svojim saznanjima, katalonski „Sport“, tradicionalno naklonjen Barsi, objavio je da čak i da takva kazna stupi na snagu, ona sigurno neće biti aktivna naredne sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike