Barselona u novim velikim problemima! Podignuta optužnica – Kataloncima se sudi za korupciju!

10.03.2023

21:07

0

Autor: A. Š.

Špansko pravosuđe tereti i bivša četiri čelnika velikana sa Nou Kampa

Barselona u novim velikim problemima! Podignuta optužnica – Kataloncima se sudi za korupciju!
Stadion Barselone - Copyright Profimedia

Problemima za Barselonu nema kraja. Tek što ugase požar na jednom kraju, bukne novi koji preti da uruši sve napore Đoana Laporte i saradnika da Katalonce vrate u vrh evropskog fudbala.

Špansko pravosuđe optužilo je u petak Barsu i njena četiri bivša čelnika za korupciju, zbog isplata bivšem potpredsedniku sudijske komisije Hoseu Mariji Negreiri.

Nekadašnji predsednici Barselone Žozep Bartomeu i Sandro Rosel, kao i nekadašnji direktori Oskar Grau i Albert Soler nalaze se na optuženičkoj klupi zajedno sa nekadašnjim sudijom, dok je klub na meti kao pravno lice.

Španski mediji pišu da su Katalonci platili Negreiri 1.4 miliona za dve godine, a ukupno više od šest miliona za konsultantske usluge od 2011. Barsa se zbog toga tereti za korupciju, kršenje poverenja i lažne poslovne evidencije, te da je sklopila i održala strogo poverljivi usmeni sporazum sa Negreirom, koji je u to vreme bio na funkciji potredsednika tehničkog komiteta sudija, u zamenu za novac.

Tužilaštvo je, takođe, osudilo radnje koje su išle u korist Barselone u donošenju sudijskih odluka na njenima utakmicama, a samim tim i u rezultatima takmičenja. Uz to, klub se tereti da je imao uticaj na delegiranje sudija za utakmice, njihova unapređenja i degradiranje, te predlog kandidata za mesta međunarodnih sudija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike