Barsa je gadno zabrljala! Predsednik UEFA nema nimalo lepe vesti za Katalonce, navijači će biti očajni!

03.04.2023

18:12

0

Autor: A. Š.

Aleksandar Čeferin je na veoma jednostavan način otkrio u kolikim se problemima nalaze Katalonci

Barsa je gadno zabrljala! Predsednik UEFA nema nimalo lepe vesti za Katalonce, navijači će biti očajni!
Aleksandar Čeferin - Copyright MN Press

Barselona je stavila obe ruke na šampionsku krunu Primere, ali navijači katalonskog giganta nikako ne mogu punim srcem da se raduju povratku na tron. Razlog je podignuta optužnica protiv nekadašnjih čelnika, ali i samog kluba, zbog korupcije, koja poslednje tri nedelje žestoko drma Kataloniju.

Podsetimo, gigant sa „Nou Kampa“, kao i njegovi bivši predsednici Žozep Bartomeu i Sandro Rosel, te nekadašnji direktori Oskar Grau i Albert Soler, optuženi su zbog isplata bivšem potpredsedniku sudijske komisije Hoseu Mariji Negreiri. Uz to, klub se tereti da je imao uticaj na delegiranje sudija za utakmice, njihova unapređenja i degradiranje, te predlog kandidata za mesta međunarodnih sudija.

Ako u celoj priči ima nešto dobro za Barsu i njene navijače, to je da konačna presuda neće biti doneta u skorijem roku, ali već sada može da se nasluti da će kazna biti žestoka, što je između redova najavio i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

- Na nivou španske lige, kao i UEFA, ništa ne može da bude zastarelo – odmah je u startu slovenački funkcioner odbacio bilo kakvu mogućnost da bi Katalonci mogli da se provuku bez sankcija, posle čega je otkrio koliko je situacija ozbiljna.

- Naravno, ne mogu sve direktno da komentarišem iz dva razloga. Najviše jer se nisam detaljnije bavio ovom temom. Nešto ipak mogu da kažem. Koliko sam informisan, situacija je krajnje ozbiljna. Toliko ozbiljna da je, po mom mišljenju, ovo najozbiljnija u fudbalu otkako se bavi s njim - rekao je Čeferin.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike