Navijači Barse u panici, blizu titule, ali niko ne može da se raduje od brige - sad je skandal međunarodni!

23.03.2023

14:07

0

Autor: P.K.

UEFA se sada zvanično uključila, ovo ne sluti na dobro

Navijači Barse u panici, blizu titule, ali niko ne može da se raduje od brige - sad je skandal međunarodni!
Kamp nou - Copyright Profimedia/Daniela Porcelli/SPP

Barsleona je vrlo blizu osvajanja svoje prve titule prvaka posle četiri godine i prve u post-Mesijevskoj eri, ali navijači su daleko od euforije. Štaviše, navijači su u panici, koja se kači na već postojeći očaj.

Uzrok je naravno "slučaj Negreira", koji potresa španski fudbal već nekoliko nedelja, a od ovog četvrtka je postao međunarodno pitanje. UEFA je naime otvorila zvaničnu istragu protiv Barselone.

Istragu vodi etička komisija, koja treba da utvrdi da li je bilo nedozvoljenih ili nečasnih radnji u odnosu sa sudijama.

- U skladu sa članom 31(4) Disciplinskog pravilnika UEFA, Etička i disciplinska komisija UEFA angažovana je danas da sprovede istragu povodom potencijalnog kršenja pravnog okvira UEFA od strane FK Barselone u takozvanom "slučaju Negreira". Dalje informacije vezane za ovu stvar će biti objavljene na vreme – navodi se u šturom saopštenju UEFA.

Ovaj slučaj je već na redovnom sudu u Španiji, a proces tamo bi mogao da potraje i do dve godine. Na Kamp nou govore da ne postoje nikakvi dokazi da je Hose Marija Enrikes Negreira u svojstvu potpredsednika Tehničkog komiteta sudija između 1964. i 2018. sastavljao savetodavne izjave za klub, za šta je dobio naknadu od 7.300.000 evra.

Tužilaštvo, međutim, tereti Katalonce da su radnje u tom periodu imale nameru da favoriziju Barselonu na terenu i sudije da sviraju u njihovu korist.

Nijedan od četiri velika sportska lista u Španiji, ni oni naklonjeni Realu (As i Marka), niti oni naklonjeni Barsi (Sport i Mundo deportivo), ne zaleće se u procenama i prognozama šta bi mogao da bude ishod ovog slučaja.

Ako UEFA utvrdi da je bilo radnji suprotnih njenim "pravnim okvirima", mogao bi da se primeni član zakona po kome bi bili izbačeni iz takmičenja.

Čelnici UEFA su još pre otvaranja postupka bili u kontaktu sa predstavnicima FS Španije i da su zatražili sve informacije o ovoj temi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike