Milan napravio katastrofu Dekiju Stankoviću i nastavio da sanja Ligu šampiona! (VIDEO)

20.05.2023

23:42

0

Autor: P.K.

Sam finiš Serije A, Milan se brzo oporavio od užasa Lige šampiona

Milan napravio katastrofu Dekiju Stankoviću i nastavio da sanja Ligu šampiona! (VIDEO)
Dijaz (u sredini) slavi gol - Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbalski tim Milana postigao je ubedljivu pobedu nad Sampdorije u 36. kolu Serije A. Rezultat meča bio je 5:1, tako da "rosoneri" i dalje mogu da sanjaju Ligu šampiona.

Posle teškog poraza od gradskog rivala Intera u polufinalu Lige šampiona, Milan je uspeo da se sabere i osvoji tri boda koja ga drže blizu zone koja vodi u elitno takmičenje i naredne sezone.

Rafael Leao je bio zvezda večeri, postigavši dva gola i pruživši jednu asistenciju. Olivije Žiru je takođe dao dva gola, dok je Braim Dijas, uz dva uspešna dodavanja za pogotke, uspeo i da zatrese protivničku mrežu. Jedini gol za tim iz Đenove postigao je Fabio Kvaljarela.

Uoči nedeljnih utakmica, Milan je na petom mestu sa jednim bodom manje od četvrtoplasiranog Lacija i dva boda manje od Intera koji je mesto iznad.

Atalanta je održala teoretske šanse u borbi za elitu, ali za njih su ipak realniji dueli sa Romom i Milanom za Ligu Evrope. Zapata, Pašalić i Hojbjerg su anulirali gol Darka Lazovića kojim je Verona povela, donoseći Atalanti pobedu sa 3:1.

Bolonja je ostvarila prvi trijumf od 8. aprila, pobedivši otpisani ekipu Kremoneze 5:1. Redom su golove postigli Marko Arnautović, Ferguson, Poš, Orsolini i Sansone, dok je utešni gol za Kremoneze postigao Ćofani.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike