Hoću da se vratim u Partizan! Nikolić nema dileme, na strani je struke, ali postoji i druga strana medalje!

26.04.2023

19:53

0

Autor: A. S.

Nekadašnji trener crno-belih je ipak ostao zagonetan

Hoću da se vratim u Partizan! Nikolić nema dileme, na strani je struke, ali postoji i druga strana medalje!
Marko Nikolić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Današnji večiti derbi nažalost ne nosi uzbuđenje kao i oni raniji. Crvena zvezda je već obezbedila i šestu titulu u nizu, a Partizan, koji se nalazi u izuzetno lošoj situaciji, na sve moguće načine pokušava da potvrdi mesto koje vodi u Evropu.

Nije lako, ali crno-beli zajedno sa Igorom Duljajem čine sve kako bi sačuvali tim u teškim trenucima.

Međutim, ponovo se govori o promeni trenera, ovog puta po okončanju sezone, a to pitanje nije zaobišlo ni nekadašnjeg trenera crno-belih, Marka Nikolića, koji je gostovao u emisiji Arene sport, uoči meča.

- To uvek može da se desi, Partizan i Zvezda, u mom slučaju Partizan, su mnogo veliki klubovi i insititucije koje su velike. Partizan se trenutno nalazi možda na istorijskom minimumu, a tu ne mislim samo na rezultat, već i na upravljanje klubom. Jako mi je žao što se ovaj 170. "Večiti" derbi igra ovako bez publike, sve je to posledica stanja u i oko kluba i nama koji volimo klub teško je da to gledamo. Imamo prvi put istorijsku situaciju da jedan predstavnik ide u Ligu šampiona, drugi u 3. kolo kvalifikacija. Malo se to pominje, ali da je Partizan bio drugi, za šta su sada male šanse, bio bi povlašćen u tom trećem kolu, sa protivnicima koji su prolazni. Bila bi jedna stepenica do Lige šampiona... Partizan je dao ogroman, matematički i najveći doprinos nacionalnom koeficijentu, a sada može da dođe do toga da ne igra Evropu. Za nas koji pratimo, to je tragično. To što je Zvezda uzela dve, tri, pet titula uopšte nije važno, i Partizan je uzimao i to uopšte nije važno, važan je klub. Što se mene tiče, hoću da se vratim, ali... - ostao je zagonetan Nikolić.

Pauza dve i po godine

- Posle Rusije sam osetio prvi put malo zasićenje posleo 20 i nešto godina rada, boravka u inostranstvu šest godina, sve mi je nedostajalo, Beograd, prijatelji, kafana, putovanja, sve. Sad sam se napunio energijom, gladan sam i hoću da radim. Imam nekoliko situacija koje su jako blizu i doneću odluku najdalje u narednih mesec dana. Partizan? On je uvek neka priča kada sam ja u pitanju i on je opcija koja uvek mora da se razmotri, a da li će biti i rešenje, to zavisi od milion faktora - rekao je Nikolić.

Kako je naveo trener koji je na klupi crno-belih bio od 2013. do 2015. godine i potom u sezoni 2016/17, loše je što jd Partizan ove sezone promenio toliko trenera. 

- Uvek sam na strani struke, ali ima i druge strana medalje - rekao je Nikolić, pa dodao:

- I trener mora da zna da li je kompatibilan sa tim što preuzima. Ja sam neke ponude odbio, smatrajući da taj klub, zemlja, vlasnik, nisu za mene i da ne mogu da odgovorim njihovim zahtevima i obrnuto. To je jako važno. A katastrofalni su podaci da Partizan u jednoj sezoni promeni tri ili četiri trenera. Taj kriterijum se malo izgubio. Imali smo prošle godine situaciju da je Sale Stanojević vodio igrački za nijansu slabiji Partizan, ali je do poslednjeg kola bila borba za titulu i uz to se plasirao u finale Kupa. On je radio ozbiljan posao. Bio sam već tu, vratio sam se bio iz Rusije i sećam se tih kritika, a ljudi nisu bili svesni kakav je posao radio. Boža (Miodrag 'Grof' Božović) i ja radimo više od 20 godina i mnogo nam je teško bilo da dođemo do Partizana i Zvezde. Hajduk sa Liona, Rad, Čačak, bez plate, sa platom, da bi se izborio da dođeš tu. Neću da kažem da bi skoro svako mogao da sedne na klupu, ali sada to tako izgleda. Malo je to izraženije u Partizanu.

Nije se tu zaustavio Nikolić.

- Ne može niko da mi objasni da Partizan ne može da pobedi sedam utakmica zaredom. Pamtim kad jednu utakmicu ne pobediš, sve se trese. Kad drugu ne dobiješ, praktično si pred otkazom. Tako je i u Partizanu i u Zvezdi. Ne može da postane normalno to. Sad su svi anestezirani do te mere da Partizan ulazi u derbi peti i da 'visi', da može da bude i šesti. Da li je to normalno? Kad pričamo o Partizanu i Zvezdi, nemoguće je treneri neće da dođu. A kad pričamo o Partizanu, sve je normalno. Da niko neće da dođe, da si peti-šesti, da se niko ne oglašava. To je moje viđenje stvari.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike