Grobari ovaj derbi neće nikada zaboraviti! Dva penala za Zvezdu, bomba Drinčića i gol Kojića za pobedu u 90. minutu! (VIDEO)

26.04.2023

06:56

0

Autor: A. Š.

Na današnji dan odigran je jedan od najinteresantnijih okršaja Partizana i Crvene zvezde u 21. veku

Grobari ovaj derbi neće nikada zaboraviti! Dva penala za Zvezdu, bomba Drinčića i gol Kojića za pobedu u 90. minutu! (VIDEO)
Nemanja Kojić postiže gol za pobedu u 146. derbiju - Copyright MN Press

Nije u poslednjoj deceniji odigrano mnogo derbija koji se pamte i dan danas, ali onaj koji je sigurno ostao u srcu svakog navijača Partizana odigrao se na današnji dan 2014. godine.

Valjak je na svom stadionu dočekao Crvenu zvezdu u 146. prvenstvenom večitom derbiju. Izabranici Slaviše Stojanovića stigli su na crno-belu stranu Topčiderskog brda kao lideri šampionata sa šest bodova više od najvećeg rivala i sa 15 uzastopnih utakmica bez poraza.

Ipak, toj seriji došao je kraj u jednom od spektakularnijih derbija u 21. veku, koji će ostati upamćen po dva promašena penala Zvezde, bombi Nikole Drinčića iz slobodnog udarca, kao i golu Nemanje Kojića u 90. minutu za pobedu Partizana.

Što se tiče samog meča, puleni Marka Nikolića mnogo bolje su ušli u meč. Ređale su se šanse pred golom Bobana Bajkovića, a kako nijednu fudbaleri Partizana nisu iskoristili, Zvezda je dobila priliku da ih kazni.

Tadašnji štoper crno-belih Vojislav Stanković startovao je na Dragana Mrđu, a nekadašnji najbolji srpski arbitar Milorad Mažić pokazao je na belu tačku. Loptu je namestio Miloš Ninković, šutirao je po zemlji ali ga je Milan Lukač pročitao i zaustavio njegov pokušaj.

Erupcija oduševljenja među Grobarima nije se ni utišala, a već je usledila nova. Lukač je ispucao loptu daleko na polovinu Zvezde, čiji su defanzivci napravili faul na 30-ak metara od svog gola, iskosa sa leve strane. Drinčić je ispalio pravi projektil pod prečku nemoćnog Bajkovića za veliko slavlje među crno-belima.

Ipak, Zvezda je do kraja prvog poluvremena imala priliku za popravni sa 11 metara, pošto je Mažić ponovo dosudio penal, ovoga puta posle starta Trajkovića nad Mrđom. Odgovornost je preuzeo Nikola Mijailović, šutirao je gotovo na identičan način kao Ninković, ali je Lukač ponovo bio na visini zadatka.

U drugom poluvremenu situacija se malo okrenula. Milijaš i drugovi su preuzeli inicijativu i to im se isplatilo golom Dragana Mrđe za izjednačenje, posle čega se tek borba rasplamsala.

Velika neizvesnost svoj vrhunac je doživela u poslednjim momentima susreta. Crno-beli su oduzeli rivalu loptu na centru, Vulićević je povukao uz desnu aut liniju i posle nekoliko metara uputio centaršut u srce kaznenog prostora crveno-belih, gde se Kojić odlično snašao pored dva defanzivca Zvezde i postigao jedan od najlepših golova u istoriji večitih derbija.

Ipak, na kraju se ispostavilo da je ta pobeda bila samo utešna nagrada, pošto je šampionska kruna završila na crveno-beloj strani Topčiderskog brda, prvi put posle šest uzastopnih titula Partizana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike