Partizan je u preteškoj situaciji, Duljaj najavio derbi sa Zvezdom! Da pokažemo karakter ako ga imamo!

25.04.2023

12:07

0

Autor: D. P.

U 170. večiti derbi, crno-beli ulaze sa 28 bodova manje od najvećeg rivala

Partizan je u preteškoj situaciji, Duljaj najavio derbi sa Zvezdom! Da pokažemo karakter ako ga imamo!
Igor Duljaj - Copyright 24sedam/Dejan Petković

Pred nama je novi, 170. "večiti derbi", u kojem će Partizan dočekati Crvenu zvezdu. Crno-beli duel sa najvećim rivalom dočekuju u vreme velike rezultatske krize, pošto su crveno-beli već odbranili titule, i imaju čak 28 bodova manje. Takođe, "Parni vajaka" je u nedelju izgubio od Čukaričkog.

Meč koji će sutra (18.30, Premium 1 TV Arena sport) biti odigran u Humskoj, bez publike najavio je šef struke Igor Duljaj koji je pre početka izjavio saučešće porodici Kalaba.

Tačnije, Duljaj je odgovarao na pitanja novinara. Ovo mu je drugi trenerski derbi na klupi,,,

- I tada i sada je bilo specifično. Tada je bio rekordan sneg kada sam došao, a sada bez publike. To nema nikakvog smisla, igrati jednu ovakvu utakmicu bez navijača. Fudbal se igra bez publike. Veoma teška situacija, ali se to ne može izbeći. Mi možemo da pokažemo karakter ako ga imamo.

A verujem da ga imamo. Imamo i problema jer Belić ima kartone i to je problem sa bonus igrača. Tražićemo neka rešenja. Nemam šta da krijem, ali teško je reći kakav će sastav biti. Nemam šta da krijem, ali moraću da vidim ko je fizički spreman. Videću na današnjem treningu - kazao je na početku Duljaj.

Crno-beli su vezali dva poraza od Čukaričkog, pa momenat nije sjajan, posebno jer ide derbi sa Zvezdom.

- Nemamo vremena, a jedino što ne možemo da kontrolišemo je vreme. Ono ide. Imali smo te dve utakmice i druga je bila mnogo bolja u odnosu na prvu. Ali pamti se samo rezultat. Dolazi nam Zvezda, šampioni i neće nam doći ovde samo da odrade posao. Biće maksimalno motivisani i želeće da maksimalno opravdaju poziciju na kojoj se nalaze.

Crno-beli se u ovom trenutku nalaze u veoma teškoj situaciji.

- Već duže vreme nije dobar momenat, ali u jednom trenutku morate nekad i da uzvratite udarac. Ne samo da primate. Moja leđa mogu da pondesu veliki teret, to nije sporno, najsrećniji bih bio da prihvatim njihov teren na leđa, ali to nije moguće.

Postoji teren, mi, oni, 10 na 10, teren je jedino merilo. Sve ostalo što se priča okolo -  nema izgovora. Onaj ko poštuje dres Partizana mora da izađe i opravda to, kao i ja. Teško je onom ko radi u pekari, i rudniku, onom koga sin pita "Je l' ima šta da se jede?" Njima je teško. Mi smo plaćeni za ovo.

Najteži teg nije u nogama već u glavi. To je činjenica. Možete da pričate šta hoćete, da puštate neke filmove kao ranije -  Sparta ili Gladijator. Ali to neće pomoći.. Poenta je da sam sebe motivišeš, to je najpoštenije. Ustaneš ujutru, pogledaš se u ogledalo i kažeš da si dao sve od sebe. Ako su bolji, pružiš ruku, ali moraš da daš sve od sebe. Derbi kao derbi treba da bude najveći motiv svakom igraču.

Postavljeno mu je i pitanje, da li je razmišljao da rasformira ekipu i igra sa omladincima

- Nemam moć odlučlivanja u kontekstu da vodim klub, moj posao je da budem trener. Da teram nekoga, to je težak termin. Treba sezona da se završi na pošten način, a onda da se podvuče crta. Najlakše je tražiti alibi i staviti mlade igrače. Šta ćemo time dobiti? Ubićemo i tog mladog igrača. Dobiće minutažu, ali će ući u tešku sitauciju. On treba da raste uz ekipu, uz dobar ambijent - zaključio je šef struke Partizana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike