Sin Partizanove legende potpisuje za Čelsi! Benfika gubi dragulj bez centa obeštećenja!

22.04.2023

17:52

0

Autor: A. Š.

Naslednik Almamija Moreire, Dijego, predstojećeg leta stiže na Stamford bridž kao slobodan igrač

Sin Partizanove legende potpisuje za Čelsi! Benfika gubi dragulj bez centa obeštećenja!
Dijego Moreira u dresu Benfike - Copyright Profimedia

Nadali su se navijači Partizana da će jednog dana ponovo jedan Moreira nositi crno-beli dres, međutim sva je prilika da se to neće desiti u skorijoj budućnosti. Ako se ikada i poklope kockice… Maestralni Almami da Silva ostavio je veliki trag u klubu iz Humske u prvim godinama novog milenijuma, a njegov sin Dijego, koji je tada bio dečačić, nalazi se na pragu velikog Čelsija!

Kako piše ugledni portugalski „Rekord“, mali Moreira na kraju sezone će kao slobodan agent napustiti Befiku i potpisati ugovor sa londonskim „plavcima“.

Dijego je za vreme boravka njegovog oca u Partizanu ekspresno prirastao za srce Grobarima, dok je kao kudravi dečak trčkarao terenima Zemunela. U Benfiku je stigao iz Stadarda iz Liježa leta 2020, a već naredne sezone, sa samo 17 godina, gurnut u vatru U23 tima.

Od tada, Dijego se profilisao kao standardni igrač rezervnog tima, dok je početkom prošle godine priključen i najjačem timu jednog od najvećih portugalskih klubova.

Moreirin naslednik važi za jednog od najvećih talenata u Evropi, bio je jedan od ključnih igrača u Benfikinom osvajanju omladinske Lige šampiona u sezoni 2021/22, pa s toga i ne čudi što je za njega bilo zainteresovano nekoliko evropskih velikana, a Čelsi je u borbi za njegov potpis uspeo da pobedi PSŽ i Milan, koji su takođe imali ozbiljno interesovanje da dovedu Dijega Moreiru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike