Igrači Partizana se plaše i ne podnose pritisak, Duljaj upire prst u sebe: Ne pitajte me za to, nije za priču

20.04.2023

19:40

0

"Znam da je teško onima koji nas vole, sad treba da se pokaže karakter"

Igrači Partizana se plaše i ne podnose pritisak, Duljaj upire prst u sebe: Ne pitajte me za to, nije za priču
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Tužno je i mučno izgledao Partizan u porazu protiv Čukaričkog, nakon koga je prvi deo Superlige završio na čak četvrtom mestu. Tim je delovao potpuno nemoćno, bez ikakve ideje, a Igor Duljaj je posle meča upro prst u sebe.

U sebe i u nepoznati faktor, koji može biti pritisak, ali je sigurno strah.

- Ono što je čudno i veoma interesantno, oni na treningu deluju odlično. Verovatno kada nemaš strah i pritisak. Ovde se pojavio strah, ne znam zašto. Dres Partizana je težak i može mnogo da donese. Jeste ogroman pritisak, ali mi dišemo i to znači da smo živi. Znamo da ima ljudi koji vole Partizan i kojima ovo pada jako teško. Ali, karakter mora da se pokaže i kada ne ide.

Na kritiku igrača, on kratko kaže:

- Ti isti igrači su pobedili Keln. Možda krivicu treba tražiti u meni?

Kako sada u nedelju protiv istog protivnika povratiti samopouzdanje?

- Veoma je teško, ali ne postoji drugi način osim da se boriš. Sad mora da se priča kako treba, ali treba da se boriš i daš svoj maksimum. Sad tu neke priče mogu da pomognu, a i ne moraju. Mnogo različitih igrača. Ono što je do mene, probaću da pružim sve od sebe.

Da li postojeći igrački kadar ima kvalitet za Partizan?

- Svi ovi igrači koji su u Partizanu su isti koji su pobedili Keln i dosta utakmica u Evropi. Poseduju kvalitet. Mnoge stvari moraju da se pričaju unutar kluba. Nezgodno je, jer ja imam samo njih i oni samo mene.

Da li je Keln izolovani incident, jer je ova ekipa pala u svakom drugom velikom ispitu ove sezone?

- Vratiću se na mene. Odrade na treningu sve što tražim, bili su sjajni, ali – da li je to pritisak? Sve što se dešava mimo terena mora da se poništi. Kada izađeš na teren, svi problemi nestaju, postojite samo vi i protivnik.

Partizan je četvrti, a sada slede ključne utakmice…

- Svaka je finale. Za mnoge smo otpisani i oni što nas vole i što nas ne poštuju. Nema nam ništa drugo osim da se borimo na svoj način.

Da li vi mislite da ste otpisani?

- Ne mislim.

Koliko igrača planirate da menjate za nedelju, jer ovo stvarno nije bio fudbal?

- Andrade je povređen, povredio se na treningu. Imamo problem sa skraćenim brojem igrača. Videću sutra, ne treba vruće glave da se donose odluke.

Igrate derbi na svom terenu, ali Partizan protiv bilo koje ekipe uz ovakvu igru nema čemu da se nada…

- Do Crvene zvezde ima još neka utakmica, sledeća je protiv Čukaričkog.

Odakle ovoliko tenzija na utakmici? Da li je to zbog svega što se dešavalo u prekinutom delu meča ili uopšte zbog trenutka u kome se Partizan nalazi?

- Ja stvarno ne čitam štampu. Nisam zarobljenik tuđeg mišljenja. Volim da čujem drugo mišljenje, ali mu ne robujem. Interesuje me samo ono što se dešava u našoj kući, a to su Teleoptik i teren. Da li utiče na igrače više? Pretpostavljam da da, više se kreću, prate medije i društvene mreže, ne znam zašto. Pretpostavljam da je to jedan od razloga. Da znam u čemu je problem, bilo bi lakše da se reši.

Vašim igračima fali energije, celom timu osim vama, kako da im se to prenese?

- Videću da li mogu da im prenesem energiju. Trude se oni na treningu. Ne može da se kaže da se ja trudim, oni ne. Ali, to je njihov posao, dužnost je da budeš maksimalno angažovan. Navijači mogu da oproste sve – i greške i promašaje, a jedino što ne mogu da oproste da izađeš sa terena, a da ti je dres čist.

Zašto niste držali zajedničku konferenciju, kao što je običaj ovde?

- Nije za priču, važan je fudbal. Nemojte da se ljutite.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike