Kerkezovi igrači pobedili Partizan, a onda je bilo koškanja! Koliko god da je, malo je upropastilo utakmicu!

20.04.2023

19:27

0

Belo-crni su u malom gradskom derbiju pobedili crno-bele, golom Ivanovića

Kerkezovi igrači pobedili Partizan, a onda je bilo koškanja! Koliko god da je, malo je upropastilo utakmicu!
Copyright MN Press

Čukarički je posle osam dana pauze završio utakmicu i pobedio Partizan 1:0. I to potpuno zasluženo i sada je prvi deo Superlige završio sa pet bodova više od svog današnjeg rivala.

Trener Brđana Dušan Kerkez bio je zadovoljan viđenim, iako je priznao da utakmica nije bila najlepša za gledanje, a onda je dodao da razume igrače i njihovo koškanje posle utakmice.

- Čestitam mojim momcima na pobedi, mislim kad se sve sagleda, moj osećaj je da smo zasluženo pobedili i da smo bili bolji za jedan gol. Bili smo direktni, ali dosta nervozni, bilo je dosta tenzije, ali to je normalno. Bilo je lakše kad smo dali gol, a posle je bilo lakše. Imao je Partizan pritisak, ali smo izdržali. Igra se za bodove i ne može da se očekuje neka lepota, ali bilo je tempa i ritma sa obe strane. U nedelju nas očekuje slična utakmica, na nama je da se dobro spremimo i analiziramo.

Đorđe Ivanović je konačno zaigrao kako je trebalo i bio glavni na terenu…

- Bio je ključan igrač na današnjoj utakmici, to su neke stvari. Đole je odličan igrač koji pravi razliku i zato je doveden. Mora da nastavi ovako, uz timsku igru će nastaviti ovako. Imali smo razgovor, on je rešio neke stvari i očekujemo da ovako nastave.

Završili ste na trećem mestu, sa pet bodova više od Partizana. Sada niko ne može da kaže da je Čukarički podređen u odnosu na crno-bele iz Humske…

- Ubediti igrače u Srbiji koji ne igraju za Zvezdu ili Partizan da mogu da pobede Zvezdu i Partizan i da budu ispred njih na tabeli nije lako. To je razumljivo, ja razumem igrače, to je proces koji se radi. Mi smo od zimus napravili veliki pomak, bili smo puno bodova iza Partizana i TSC-a, oni veruju u svoj kvalitet, ali u fudbalu se sve zaboravlja, u nedelju je trenutak da pokažu da su pravi. Ali, Partizan ima kvalitet, verujem da će se vratiti.

Posle utakmice je došlo do koškanja na terenu, šta se tu desilo?

- To su neke varnice i dešavalo se i meni kao igraču. Razumem igrače, ali mora bolja kontrola. Ali, mogu da ih razumem, veliki je pritisak. Desilo se na terenu, posle se nastavilo. Treba da igraju fudbal. Hajde da ostavimo, koliko god da je malo upropastilo utakmicu, utakmica je bila dobra. Mislim da se igrači u Srbiji dosta poštuju, ne mislim da će se ovo odraziti na sledeću utakmicu - zaključio je Kerkez.

Dva tima će se već u nedelju sastati u prvom meču plej-ofa. Igraće se opet na Banovom brdu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike