Alo, Halande, pa nije ti to rukomet! Norvežanin ispisao istoriju Lige šampiona, ovo je uspelo samo još dvojici fudbalera! (VIDEO)

14.03.2023

22:56

0

Autor: G. F.

Napadač Mančester sitija sa 5 golova ispisao istoriju Lige šampiona, pogledajte ih sve

Alo, Halande, pa nije ti to rukomet! Norvežanin ispisao istoriju Lige šampiona, ovo je uspelo samo još dvojici fudbalera! (VIDEO)
Pet golova Erlinga Halanda - Copyright Profimedia

Loše izdanje Mančester sitija u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa Lajpcigom (1:1) dalo je timu iz nemačke nadu da u revanšu može do prolaska dalje. Ta je nada potrajala jedva 20-ak minuta na Etihadu. Zapravo sve dok napadač Mančester sitija Erling Haland nije rešio da uzme stvar u svoje ruke!

"Devetka" Sitija je svoju istorijsku bajku započela u 22. minutu golom sa bele tačke, da bi samo dva minuta kasnije duplirao prednost domaćina. Do kraja poluvremena Haland je kompletirao het-trik, a u 53. i 57. minutu postigao svoj 4. i 5. gol. Pogledajte ih sve na jednom mestu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tako je ušao u knjige Lige šampiona! Samo dva igrača pre njega uspela su da se pet puta upišu u strelce na jednoj utakmici najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

 

 

Prvi je Lionel Mesi, koji je pet puta pogađao mrežu Leverkuzena u sezoni 2011/12, a drugi Luiz Adriano iz Šahtjora. On je pet golova dao ekipi Bate Borisov u sezoni 2014/15.

Ali, ono što izdvaja Halanda je činjenica da su i Mesi i Luiz odigrali cele mečeve, a Norvežanin na terenu proveo tek jedva nešto više od sat vremena!

Duel Mančester sitija i Lajpciga završen je rezultatom 7:0, a pored Halanda u strelce su se upisali Ilkaj Gundogan i Kevin de Brujne. U drugom meču večeri fudbaleri Intera uspeli su da odbrane prednost od 1:0 iz prvog meča i u Portu odigrali bez golova za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Imali su fudbaleri Intera mnogo sreće jer je Porto u poslednja tri minuta žestoko pretio, ali su njihovi udarci završili na stativi i prečki. Klub iz Milana među najboljih osam Lige šampiona nije bio punih 12 godina

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike