Siti ovako nikada neće osvojiti Ligu šampiona! Građani baš razočarali u Lajpcigu!

22.02.2023

21:55

0

Autor: A. Š.

Izabranici Pepa Gvardiole igrali „samo“ 1:1 sa trenutno petoplasiranim timom Bundeslige

Siti ovako nikada neće osvojiti Ligu šampiona! Građani baš razočarali u Lajpcigu!
Joško Gvardiol postiže gol za Lajpcig protiv Sitija - Copyright Profimedia

Premijerligaši su potpuno razočarali na startu uvodne runde nokaut faze Lige šampiona. Totenhem, Čelsi i Liverpul doživeli su poraze u prvim mečevima osmine finala elitnog takmičenja, a obraz, po mišljenju mnogih, najjače lige na svetu, nije osvetalo ni Mančester siti.

Ipak, za razliku od svojih zemljaka, Građani nisu izgubili. U Lajpcigu su odigrali 1:1 protiv istoimenog nemačkog predstavnika.

Doveli su prebogati vlasnici Mančester sitija na "Etihad" Pepa Gvardiolu sa ciljem da ih dovede do krova Evrope, ali na ovaj način tamo verovatno nikada neće stići. Dominirali su Građani u Lajpcigu celo prvo poluvreme, bili potpuni gospodari dešavanja na terenu, a onda u nastavku kao da su potpuno nestali sa njega.

Koliko je Siti bio dominantan u prvih 45 minuta najbolje govori to što je domaćin prvi šut ka golu Edersona. Prethodno, ređali su se izuzetno opasni napadi Gvardioline mašinerije, a jedan kiks Lajpcigovih defanzivaca na dvadesetak metara od svog gola ekspresno je kaznio Marez u 27. minutu meča.

I kada se očekivalo da će u nastavku Siti dovršiti započeti posao i zakoračiti ka četvrtfinalu elitnog takmičenja, dogodilo se potpuno suprotno. Da li su prerano povukli ručnu, da li su mislili da će se Nemci sami predati, tek Haland i drugovi postali su nemi posmatrači sve opasnijih naleta Lajpciga u pokušaju da dođe do izjednačenja.

Na kraju, domaćin je nagrađen za veliku hrabrost i požrtvovanost u drugom poluvremenu. Igrao se 70. minut, Lajpcig je imao korner sa leve strane. Lopta je poletela u kazneni prostor, Ederson je lope procenio i podleteo pod nju, a Joško Gvardiol je najveći deo posla odradio sjajnim skokom, posle čega mu nije bilo teško da glavom zatrese praznu mrežu favorizovanog rivala.  

Tek tada su se Građani razbudili, međutim, bilo je kasno. Imali su gosti nekoliko prilika da, ipak, dođu do trijumfa, ali igrom koju su prikazali u drugih 45 minuta apsolutno ga nisu zaslužili, tako da će prolazak među najboljih osam timova u Evropi morati da traže u revanšu na "Etihadu".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike