PSŽ na leto dovodi Halanda?! Pojavila se luda i komplikovana priča, umešana i visoka politika!

12.03.2023

16:27

0

Autor: P.K.

PSŽ navodno sprema "revoluciju", zna se na koji način može da dovede "Kiborga!"

PSŽ na leto dovodi Halanda?! Pojavila se luda i komplikovana priča, umešana i visoka politika!
Erling Haland - Copyright Profimedia/Micah Crook/PPAUK

Erling Haland je fudbalska senzacija, koji je već u svojoj prvoj sezoni u Mančester sitiju uspeo da uđe u istoriju kluba i ubedljivo je prvi strelac Premijer lige, sa 28 postignutih golova.

Evropski mediji, međutim, javljaju da bi "Kiborg" mogao da ode iz Sitija posle samo jedne sezone! Ne, nije u pitanju mogućnost da se klub izbaci iz prve lige, već da zaigra za Pari Sen Žermen!

Ovu apsolutnu transferu bombu prenelo je više medija, a španski Sport se poziva na Radio Monte Karlo, koji je obično pouzdan izvor.

Ova zapetljancija izgleda ovako: U PSŽ-u su jako nezadovoljni eliminacijom iz Lige šampiona, a pritom se plaše i da će Kilijan Mbape otići u Real Madrid.

"Sveci" navodno žele da naprave "revoluciju", jer su nezadovoljni i atmosferom u timu, što se videlo jer je ekipa u subotu jedva pobedila Brest, golom Mbapea u 90. minutu, a bilo je vidno koliko je "sedmica" Parižana bio nervozan, toliko da je rizikovao i direktan crveni karton.

U isto vreme, Haland takođe navodno nije najsrećniji u Mančesteru i ne odgovara mu sasvim liga. Jasno, Siti nema nameru da pušta svoju zvezdu posle samo jedne sezone, ali je PSŽ spreman da plati obeštećenje, koje iznosi oko 200 miliona evra!

Sad, kao da sve to nije dovoljno komplikovano, tu je i politika. Vlasnici Sitija su iz Abu Dabija, a PSŽ-a iz Katara. Iako su diplomatski odnosi dve zemlje bili prekinuti na pet godina, obnovljeni su 2021, ali tenzije i dalje postoje i odnosi nisu idealni, tako da je pitanje da li će Siti hteti da proda igrača u Katar.

Osim toga, pitanje je i da li Real može, a i hoće da plati Mbapeovu platu.

Priče o "revoluciji" nisu usamljene. Od ranije se šuška da PSŽ želi da proda Nejmara, i dalje najskupljeg igrača sveta, ali i da dovede Usmana Dembelea iz Barselone i Harija Megvajera iz Mančester junajteda.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike