Zvezda petardom proslavila rođendan! Kanga igrač meča, vratio se Ivanić, Rakonjac dvostruki strelac!

12.03.2023

17:56

0

Autor: A. S.

Crveno-beli sve bliži i šestoj tituli

Zvezda petardom proslavila rođendan! Kanga igrač meča, vratio se Ivanić, Rakonjac dvostruki strelac!
Fudbaleri Zvezde slave pogodak protiv Novog Pazara - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde danas su na Marakani proslavili 78. rođendan, a velika fešta za navijače i tim bila je uprličena pobedom nad ekipom Novog Pazara rezultatom 5:1 (2:1). Dvostruki strelci bili su Marko Rakonjac i Gelor Kanga, dok je jednom u metu pogodio Aleksandar Katai. Za goste je precizan bio Andrej Majdevac.

Veoma važan dan za Zvezdu, odlično je krenuo i na terenu, iako sa tribina nije bilo očekivane podrške. Severna strana Marakane bila je popunjena, odakle je stizala i pesma, ali ostatak stadiona bio je gotovo prazan.

Ipak, to nije uticalo na želju domaćih da upišu nova tri boda, pa su već u 11. minutu, preko mladog Marka Rakonjca stigli do pogotka. Bilo je to nakon kornera. 

Međutim, iako je Zvezda vodila, Pazar nije bio u podređenom položaju, naprotiv. Tako su i sredinom poluvremena stigli do izjednačenja. Nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta je u ruku pogodila Aleksandra Dragovića, štoper se žalio, ali je Andrej Majdevac sa bele tačke doneo iznednačenje.

Nekoliko minuta kasnije, i Gelor Kanga je pogodio sa penala, takođe zbog igranja rukom, 2:1, a Pazar je nastavio da niže opasne napade. Do kraja poluvremena, gosti su kontrolisali tok meča, pretili Borjanu, a na drugoj strani su imali sigurnog, mladog Slavkovića, pa nije bilo promene rezultata. 

Nastavak meča bio je nešto sporiji, igralo se pretežno na polovini, a onda je na teren ušao Mirko Ivanić i diktirao ritam igre. Najpre je proigrao Kangu za 3:1, a potom je Gabonac dodao do Kataija za 4:1. Bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno, naročito što su gosti delovali bezidejno, ali Zvezda je želela da proslavi rođendan na nivou, pa su preko Rakonjca došli do 5:1.

Blog uživo

90. minut - Kraj, Zvezda je slavila sa 5:1!

88. minut - Zvezda sve bliža novom pogotku, nema povlačenja uprkos velikoj prednosti, gosti pak, potpuno potonuli. Zvanično, na tribinama je 17. 843 navijača koji su pružili podršku svojim miljenicima.

82. minut - Rakonjac za 5:1! Iskoristila je Zvezda pad u igri Pazara i preko mladog napadača rešila pitanje pobednika.

78. minut - Katai prelepim lobom mladog Slavkovića donosi prednost od 4:1, nakon još jedne asistencije Kange. Usledila je potom i bakljada na severu, simbolično povodom rođendana.

73. minut - Kanga pada pred kaznenim prostorom, ali se nastavio napad domaćih, taman do momenta kada je Gabonac ustao, lopta, koja je odlično kružila, je stigla do njega, pa je zategao volej za 3:1! Mladi Slavković ovog puta nije mogao da reaguje, a sudija je sačekao koji trenutak i proveru VAR sudija, zbog potencijalnog ofsajda, sve je bilo čisto.

70. minut - Nastavlja se pritisak Crvene zvezde, pretežno preko desne strane i Pruceva, ali ni gosti ne posustaju.

66. minut - Gužva u kaznenom prostoru Pazara, Ivanić dodaje Kataiju, ali je Slavković ponovo bio na visini zadatka

65. minut - Polako se vraća ritam meča sa prvog poluvremena, gosti rešeni da izbegnu poraz, domaćin želi sva tri boda. 

58. minut - Krenula je Zvezda preko Kataija i Rakonjca, mladi Slavković je izašao, a potom je i defanzivna odbrana odreagovala, pa su domaćini dobili korner. 

55. minut - Korner za Zvezdu, ali uprkos gužvi u kaznenom prostoru, Pazar je uspeo da se odbrani. Tom prilikom došlo je do sudara Ergelaša i Đuričkovića, koji se žalio na bol u zglobu, ali je nastavio meč.

51. minut - Klackalica. Igra se pretežno na sredini terena, bez opasnih napada.

46. minut - Nastavljamo. Po izlasku iz svlačionice, Zvezda ofanzivnija

45+2 - Zvezda je sa golom prednosti otišla na pauzu. Mogli su domaćini u finišu i do novog pogotka, ali je Slavković ponovo bio siguran.

44. minut - Ni domaćin nije bezopasan, ali defanzivna linija gostiju za sada radi odličan posao.

40. minut - Pazar kruži oko Borjanovog gola, ali nema promene rezultata.

37. minut - Stativa gostiju! Strašan napad gostiju, Leković se okliznuo, Borjan je već bio savladan, ali okvir gola se isprečio.

32. minut - Gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara, ali mladi Slavković boksuje. Zvezda potom traži penal, u skoku je lopta pogodila Pešukića, a sudija je nakon nekoliko trenutaka i VAR provere, dosudio penal. Kanga je uzeo loptu, Slavković pročitao stranu, ali je Gabonac vratio prednost domaćima, 2:1.

28. minut - Krenuo je Pazar ofanzivnije, pa je Borjan morao da napusti kazneni prostor kako bi intervenisao, pokušali su gosti iz velike udaljenosti, a nakon promašaja, sudija je ipak signalizirao i ofsajd.

23. minut - Evo i šuta Pazara u okvir gola, ali Borjan brani. Koji trenutak kasnije, lopta je u ruku pogodila Dragovića, pa su gosti dobili penal. Žalio se štoper na odluku sudije, ali nije bilo promene, pa je Majdevac bio siguran sa bele tačke, 1:1.

22. minut - Sa tribina sve bučnija podrška Zvezdi. Iako su tribine solidno prazne, sa severa se čuje pesma

17. minut - Napada Zvezda po levoj strani preko Pruceva, ali odbrana Pazara ovog puta sigurna. Šutirao je potom Kanga, a mladi Slavković nije imao težak zadatak.

13. minut - Crveno-beli kontrolišu dešavanja na terenu

10. minut - Prvi korner za Zvezdu i gužva u kaznenom prostoru gostiju, ali Slavković vadi loptu iz gola. Usledio je novi korner i bolje organizovan napad domaćih, pa je prednost crveno-belima doneo Marko Rakonjac, 1:0!

8. minut - Kako vreme odmiče, Pazar pokazuje da se ne boji favorizovanog domaćina

6. minut - pazarci greše, imali su pokupaj iz kornera, ali je lopta završila na ivici kaznenog prostora i otvorila kontru domaćina. Srećom po njih nije potrajalo, pa je Pazar ponovo stigao do lopte i prilike, ali je Leković u poslednjem trenutku zaustavio Majdevca

4. minut - Evo i prvog šuta, ali volej Kataija ide preko gola

1. minut - Počinje, prvi napad za goste. Iako u izmenjenom sastavu, Zvezda ozbiljno napada od starta. Zadnja linija domaćina nalazi se na gostujućoj polovini, rešeni su crveno-beli da što pre stignu do prednosti

- Aleksandar Pešić je uoči početka meča dobio plaketu za najboljeg igrača prethodnog kola i novčanu nagradu od 50.000 dinara, dok je Gejlor Kanga dobio dres sa brojem 200, u znak isto toliko nastupa za crveno-bele. Takođe, nagrađen je i trener Novog Pazara, Aleksandar Stanković, plaketom za trenera meseca.

- Uz pesmu Kulturno-umetničkog društva "Abrašević", igračima su izašli na teren

- Desetak minuta pre meča, tribine Marakane gotovo prazne. Jedino je severna strana solidno popunjena.

Printscreen/TV Arena sport
 

 

 

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Leković, Dragović - L. Nikolić, V. Nikolić, Kanga, Prucev - Katai - Rakonjac, Pešić

Novi Pazar: Slavković - Pešukić, Rubežić, Kurdić, Jović - Radovac, Momčilović - Bogdanovski, Đuričković, Ergelaš - Majdevac

 

 

- Više od tri sata pre meča, u blizini stadiona, na Autokomandi, nalazi se policija, koja brine da sve protekne u najboljem redu.

- Novopazarci na ovaj duel došli desetkovani. Na Marakani, u sastavu neće bizi Filipa Kljajića, Bojice Nikčevića, Miloša Filipovića i Nenada Gavrića.

 

- Iz Zvezde su zamolili navijače da na utakmicu dolaze bar pola sata ranije, kako bi izbegli gužvu ili bilo kakve neugodnosti

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike