Neće biti kao u Pazaru, Partizan pre Čukaričkog i TSC-a: Milojević fokusiran na teren, o slavlju još uvek ćuti

11.03.2023

13:26

0

Autor: A. S.

Zdravstveni bilten je dobar, ali virus je problem kod crveno-belih

Neće biti kao u Pazaru, Partizan pre Čukaričkog i TSC-a: Milojević fokusiran na teren, o slavlju još uvek ćuti
Miloš Milojević - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju od 16 sati dočekuju ekipu Novog Pazara u meču 26. kola Superlige. Taj meč biće poseban, jer crveno-beli slave 78. rođendan.

Ulaz na tribine Marakane je besplatan i sve je u znaku velikog slavlja kluba.

Miloš Milojević, trener crveno-belih, fokusiran je na teren i nastavak šampionske trke.

- Ne očekujem da bude slično kao kad smo igrali u Novom Pazaru, jer su drugačije okolnosti, ali je svakako to rival koji nam je zadao dosta muka. Mislim da smo i na tom meču bili dominantni, ali nismo iskoristili dobre prilike u prvom poluvremenu i zna se da je Novi Pazar neugodan na domaćem terenu, te da bude veoma teško kada postignu gol. Sva sreća, pokazali smo karakter i u nadoknadi došli do pobede. Želimo da efektnije i ranije rešavamo utakmice, ali i to su slatki trijumfi - kazao je Milojević na današnjoj konferenciji, pa se dotakao mladog Stefana Lekovića:

Suspenzije

- Sem Mijailovića koji ima kartone, svi drugi su na raspolaganju. Zdravstveni bilten je dobar, ali virus je problem, svakog je uhvatio, da li manje ili više... - rekao je trener crveno-belih.

- Kao što sam pričao i kada nije igrao, treba pronaći prave utakmice za njega kako bi stigao do forme i razvijao se normalno, u smislu toga da nema oscilacija i padova, koji su karakteristični za taj period. Odigrao je korektnu utakmicu, odgovorio dobro na zadatke i ima prostora da igra još više,

U ovom trenutku, crveno-beli imaju velikih +18 u odnosu na drugoplasirani Partizan, pa je šampionska trka gotovo rešena, ali kako ističe Milojević, to ima i dobrih i loših strana.

- S jedne strane nam je teško zbog toga, ali s druge nije. Treba da bude jednostavnije u smislu toga da možemo da se opustimo, da ne postoji stres, već da igramo kvalitetniji fudbal i da noge budu lakše. Na nama je da u svaki meč uđemo maksimalno, do kraja sezone.

Što se narednog rivala tiče, ekipe Novog Pazara, Milojević je istakao njihove kvalitete:

- Majdevac zavisi od dobrih lopti saigrača iz veznog reda, centaršuteva, hrani se time. Novi Pazar je agresivan, ima dobru kontru, moramo da zaustavimo to i budemo pametni. Ne mislim da će okršaj Borjan-Kljajić da bude ključan, ali će svako od njih gledati da uradi najbolje za svoj tim - upozorio je trener Zvezde i istakao da se nada dobroj utakmici u nedelju.

- Nadam se dobroj igri i da ona bude nagrađena golovima, u smislu efikasnosti. Želim da uživamo u fudbalu, da imamo motiv za svaku loptu i odbranu, tako da očekujem i nadam se dobrom rezultatu.

Na kraju, bilo je govora i o borbi za drugu poziciju. Partizan je za sada sakupio 51 bod, Čukarički ima bod manje, a TSC dva.

- Prvo kolo u plej-ofu igramo sa drugoplasiranim i mislim da će to na kraju da bude večiti rival. Ipak, postoji borba za drugu poziciju i mislim da to daje draž takmičenju, u smislu neizvesnosti - podvukao je Milojević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike