Veliko srce Barseloninog fudbalera: Dembele nije zaboravio odakle dolazi!

28.02.2023

08:14

0

Autor: D. P.

Francuski fudbaler priskočio upomoć

Veliko srce Barseloninog fudbalera: Dembele nije zaboravio odakle dolazi!
Usman Dembele - Copyright Tanjug/ AP Photo/Joan Monfort

Napadač Barselone i reprezentacije Francuske Usman Dembele uplatio je 100.000 evra klubu Evre 27, jer se klub u kojem je počeo da igra fudbal našao u velikim finansijskim problemima.

Predsednik kluba Samuel Brigantino i Gi Lefran, gradonačelnik Evrea, zahvalili su se Dembeleu na njegovoj velikodušnosti i finansijskoj pomoći klubu.

- Usman je naš đak, on je ponos grada Evrea. On je šampion sveta 2018. godine i osvajač srebrne medalje svetskog prvenstva u Kataru, napadač jednog od najvećih evropskih klubova – Barselone. Dembele je uvek podržavao naš tim, a danas će nam njegova pomoć omogućiti da stvorimo bolje uslove za 700 dečaka i da ih vodimo njegovim putem. Ovaj gest pokazuje da Usman nikada nije zaboravio svoj matični klub. Neizmerno smo zahvalni igraču i njegovoj porodici. Hvala vam još jednom na ljubaznosti - navodi se u zajedničkom saopštenju kluba i gradonačelnika.

Evre se takmiči u ligi "National 3" za region Normandije. Osnovani su 2009. godine spajanjem dva lokalna kluba. Iz omladinskog pogona potekli su Bernar Mendi i Matje Bodmer, koji su igrali u PSŽ i imali su zapažene fudbalske karijere.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike