Šerif, Rikardo "na struju", večiti derbi, Džajić ili Vidić... Partizanov trener je pretresao sve teme!

22.02.2023

13:51

0

Autor: D. P.

Petrić bio slikovit u nekim odgovorima, a najavio je i revanš koji može da donese osminu finala UEFA takmičenja

Šerif, Rikardo "na struju", večiti derbi, Džajić ili Vidić... Partizanov trener je pretresao sve teme!
Gordan Petrić - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana sutra od 18.45 igraju revanš meč protiv moldavskog Šerifa za plasman u osminu finala Lige konferencije. Crno-beli su prvi meč rešili u svoju korist golom Rikarda Gomeša, pa se u Humskoj nadaju da će u sledećih 90 minuta potvrditi prolaz u narednu rundu najmlađeg UEFA takmičenja.

- Brzo dolaze ovi mečevi, igraćemo veoma zahtevnu utakmicu, Šerif je neugodan, igrači su brzi i jaki. Ako prođemo dalje imamo jednu sigurnost, mnogi to gledaju kao rešavanje nekih problema, ja ne gledam tako - kaže šef stručnog štaba Gordan Petrić i prelazi na temu spremnosti igrača.

- Ne mislim da nas je Subotica (utakmica sa Spartakom prim. aut) potrošila, u odnosu na prvi deo smo spremniji, ne verujem da su se istrošili. Andrade je imao malu problem, radili smo magnetnu i tada nije imao ništa što bi nas zabrinulo, ali onda mu se desio peh u Subotici i on sad ima kidanje zadnje lože, sigurno je van konkurencije. Žale se na temperaturu Fejsa i Natho, ali mislim da će biti u timu.

Posle crvenog kartona za Vujačića, otvoreno je mesto za jednog štopera?

- Ilić je ušao tamo, da li će igrati on ili Saničanin, to je 50-50, odlučićemo danas posle treninga.

Pričao je i o Gomešu koji je popravio formu...

- Rekao sam mu da stavi prst u struju! Šalim se, to je tako sa napadačima, on je dovoljno iskusan da bude strpljiv, jer posle jednog perioda bez golova dolazi onaj kad sve to ide lakše. Sigurno će biti drugačija utakmica nego u Moldaviji, mi možemo da biramo da li ćemo igrati nisko ili u srednjoj zoni, dok će oni morati da nas napadnu. Verujem da će biti dobra utakmica - rekao je Petrić, a zatim komentarisao odluku da se derbi ipak igra 3. marta.

- Kako god, mi moramo da igramo. Postoji tu neko ko odlučuje, samo da ne bude "mi hoćemo ovo", "vi hoćete ovo", prema tome rečeno je da igramo u petak i tako će biti. Valjda neće biti neka Evroliga tada, ne znam još.

I za kraj komentarisao je i predstojeće izbore za predsednika Fudbalskog saveza Srbija. Kao što se zna kandidati su za sada Dragan Džajić i Nemanja Vidić.

- Mogao bih da kažem da nije ni mesto ni vreme da se priča o tome, ali da ne budu komentari kako nisam smeo da pričam, odgovoriću vam. Imamo dve velike ličnosti srpskog fudbala, obojica iz Crvene zvezde.

Sigurno da neće biti lako da se ljudi koji su dobri sa obojicom opredele, i sam sam bio pre par godina u sličnoj situaciji. Moj predlog je, ako želi neko da ga čuje, da Nemanja i gospodin Džajić naprave dogovor i zajedno povedu Savez, jer zaslužuju da budu na čelu - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike