Partizan preboleo blamažu od Mladosti! Rikardo trijumfalno proveo Valjak kroz Suboticu! (VIDEO)

19.02.2023

17:56

0

Autor: G. F.

Posle debakla u prethodnom kolu, ekipa iz Humske slavila protiv Spartaka u gostima

Partizan preboleo blamažu od Mladosti! Rikardo trijumfalno proveo Valjak kroz Suboticu! (VIDEO)
Rikardo Gomeš na meču sa Spartakom - Copyright FK Partizan/M. Todorović

Partizan je ekspresno preboleo blamažu protiv Mladosti Gat. Na trijumf u prvom meču uvodne runde eliminacione faze Lige konferencija, crno-beli su nadovezali superligaški trijumf. U Subotici je Valjak savladao Spartak 2:1.

I večeras je, kao i mnogo puta u poslednje dve godine, Partizanov junak bio Rikardo. Dva puta je golgeter Valjka tresao mrežu Subotičana i na taj način doneo neophodan mir u Humsku pred revanš za plasman u osminu finala Lige konferencija protiv Šerifa u četvrtak na Topčiderskom brdu.

Fudbaleri oba tima kao da su prespavali prvih pola sata duela na gradskom stadionu u Subotici, a čim je Valjak malo dodao gas stigao je do vođstva. Pokušaji Filipovića i Belića, koje je sjajnim intervencijama osujetio Dubljanić, bili su uvod u vodeći gol Rikarda. 

Sve je počelo polukontrom domaćina koju je povukao Stanić. Međutim, mladi fudbaler na pozajmici iz Zvezde pogrešio je pred kaznenim prostorom Partizana u dodavanju, posle čega je usledila ekspresna kazna. U tri poteza su Traorea, Menig i Rikardo izveli akciju koja je u 41. minutu krunisana pogotkom za vođstvo Valjka.

Ipak, Stanić se brzo iskupio za grešku iz koje je krenula akcija za gol Partizana. Igrao se 54. minut kada je Šimura sjajno odložio loptu za mladog vezistu, koji je uz malo sreće i "pomoć" Traorea i Markovića uspeo da zatrese Popovićevu mrežu.

Iako su mnogi možda očekivali, Valjak nije zatrokirao posle primljenog gola. Nisu crno-beli u 61. minutu imali ni sreće, pošto je posle Uroševićevog šuta glavom gol domaćina sačuvala stativa, međutim šest minuta kasnije Spartaku nije bilo spasa.

Jović je ušao po levoj strani u kazneni prostor, šutirao ali je Dubljanić još jednom uspeo da interveniše. Ovoga puta loptu je samo odbio do usmljenog Rikarda, kojem sa nekoliko metara nije bilo teško da je prosledi u praznu mrežu.

Mozzart bet Superliga, 22. kolo

Petak
Mladost L - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Mirić 78 - Traore 34/
Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)
/Vasiljević 79/

Subota
Radnički Niš - Radnik 0:0
Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Katai 13, Bukari 17, 67/
Napredak - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Nikčević 80p/

Nedelja

Radnički 1923 - Javor 0:0
Mladost GAT - TSC 1:2 (1:2)

/Denić 11 - Đakovac 16 pen, Ratkov 31/
Spartak - Partizan 1:2 (0:1)
/Stanić 54 - Rikardo Gomeš 41, 67/

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena. KRAJ! Partizan je pobedio Spartak 2:1.

84. MINUT - Povredio se Patrik Andrade! Vezista Valjka se uhvatio za zadnju ložu i morao je da napusti teren. Umesto njega ušao je Mihajlo Ilić. Trostruku izmenu napravili su domaći, Stanića, Tanasina i Bijelovića zamenili su Đurasović, Osej i Dunđerski.

75. MINUT - Nova dvostruka promena Petrića. Fejsa i Baždar na terenu su umesto Belića i Natha. Brzo posle toga domaćin je imao obećavajuću situaciju. Slobodan udarac sa 17 metara, po sredini gola, ali je Todorovski loše šutirao.

67. MINUT - GOOOL! Rikardo vraća vođstvo Partizanu!

61. MINUT - STATIVA! Natho je izveo slobodan udarac sa leve strane, Urošević je sjano skočio i šutirao glavom, ali je mrežu Spartaka sačuvala stativa. Odmah potom, Petrić pravi dvostruku promenu. Jović i Andrade su zamenili Meniga i Traorea.

54. MINUT - GOOOL! Spartak izjednačio, strelac je Stanić! Predugo su defanzivci Partizana dozvolili rivalu da konotrliše loptu u njihovom kaznenom prostoru, Šimura je u visini penala odložio do Stanića, koji je uz malo sreće uspeo da je pošalje u mrežu iza Popovića.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Subotici. Treneri Dunđerski i Petrić nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

62. MINUT - STATIVA! Natho je izveo slobodan udarac sa leve strane, Urošević je bio sjajan u skoku, šutirao je glavom, ali je mrežu domaćina sačuvala stativa. Odmah potom Petrić pravi dvostruku izmenu, Jović i Andrade zamenili su Meniga i Traorea.

45. MINUT - Žuti karton dobija i Belić. Posle dva minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme u Subotici - Partizan vodi protiv Spartaka 1:0.

41. MINUT - GOOOL! Partizan vodi, strelac je Rikardo! Sjajno je Menig izbacio napadača Valjka u prazan prostor, sjajni golgeter je utrčao u šesnaesterac rivala i rutinski poslao loptu u mrežu pored istrčalog Dubljanića.

35. MINUT - Preti i Spartak. Šimura je šutirao glavom sa skoro 16 metara, lopta je zakačila Traorea, ali je Popović bio oprezan i uspeo je da je odbije u korner posle kojeg nije bilo opasnosti po crno-bele. Četiri minuta kasnije Japanac dobija žuti karton.

33. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Aleksandar Filipović.

30. MINUT - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča! Sjajno je išla lopta u napadu crno-belih, posle nekoliko dodavanja iz prve Filipović je iz trka šutirao sa 15-ak metara malo iskosa sa desne strane, ali je Dubljanić sjajno intervenisao, kao i nekoliko trenutaka kasnije posle šuta Belića sa 20-ak metara.

19. MINUT - Bližimo se polovini prvog poluvremena, a još nije viđena čak ni poluprilika na jednoj od strana.

10. MINUT - Prilično je mirno u uvodu meča, u prvih desetak minuta na terenu se nije dogodilo ništa vredno pomena.

1. MINUT - Meč je počeo, prvi su sa centra krenuli crno-beli.

SASTAVI

SPARTAK: Dubljanić, Tanasin, Ostojić, Marinković, Vitorović, Ado, Stanić, Šimura, Srećković, Bijelović, Hrstić.

PARTIZAN: Popović, Filipović, Vujačić, Marković, Urošević, Traore, Belić, Dijabate, Natho, Menig, Rikardo.

Partizan ima po pobedu i poraz u prva dva kola u nastavku takmičenja, dok je domaći tim izgubio oba susreta.

- Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Idemo na noge Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono što nas čeka - rekao je trener Partizana Gordan Petrić.

U prvom delu Superlige Spartak je u Beogradu slavio sa 1:0, danas žele isti razvoj situacije.

- Spartak mora da ide na pobedu ili da bar uzme neki bod jer mislim da nezasluženo nismo uzeli bodove u prva dva kola što se vidi i po našoj igri. Spartaku gori, mora svaku utakmicu da ide na karakter i da osvaja bodove. Ubeđen sam da će se to desiti već sada, sa time ne umanjujem Partizan, ali Spartaku je svejedno ko mu dolazi u goste moramo da osvajamo bodove - kaže trener Subotičana Ljubiša Dunđerski.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike