Partizanov bivši potpredsednik Ratomir Babić: Partizan potpuno isključen iz priče oko FSS, niti ih ko šta pita, niti je njima stalo

17.02.2023

11:47

0

Bivši potpredsednik Partizana o lošoj situaciji u klubu i oko njega, o ekipi i izborima u FSS

Partizanov bivši potpredsednik Ratomir Babić: Partizan potpuno isključen iz priče oko FSS, niti ih ko šta pita, niti je njima stalo
Copyright MN Press

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Babić bio je u četvrtak uveče jedan iz armije navijača crno-belih koji su drhtali od pomisli da će se posle Mladosti GAT u Superligi dogoditi još jedna blamaža i na evrosceni protiv moldavskog Šerifa.

Umesto potopa dogodilo sve se obrnuto. Hrabar i borben Partizan, pobeda i 1:0 kao zalog za revanš u Humskoj 23. februara. Babić ne krije sreću zbog ovakvog raspleta, ali i dalje ukazuje na to da osnovni problem kluba sedi u njegovom rukovodstvu.

Kako su vam izgledali tim i igra sinoć u Kišinjevu? 

- Iznenađujuće dobro, ako uzmemo u obzir kakva se atmosfera stvarala u Moldaviji pre utakmice, pa i na samoj utakmici u kakvim se uslovima odigrala i da je Vujačićeva glupost sa isključenjem mogla da nas skupo košta. Mislim da moramo biti zadovoljni igrom i rezultatom, mada ne treba da se zanosimo. Nije ovo završeno. Igramo još jedan meč, a Šerif sa deset afričkih fudbalera je izuzetno nezgodan - priča za 24sedam Raša Babić, nekadašnji potpredsednik Partizana.

FK Partizan
Igor Vujačić pravi faul za crveni karton u Kišinjevu

Šta Partizanu nedostaje da bi ponovo bio konkurentan za trofeje u domaćim okvirima?

- Partizanu fali dobra, prava uprava, koja bi imala strategiju razvoja kluba, jačanje ekipe iz sopstvene škole i dovođenjem igrača sa strane. Izgubila se potpuno energija u klubu i oko njega! Vidite na šta to liči! Izgubiš sa 4:0 od Mladosti i niko iz uprave ni reči o tome zašto se to desilo. Ko je kriv? Nema energije ni među našim navijačima, zavladala je apatija. Ja se sećam, onih godina kada sam bio u rukovodstvu, pa izgubimo neku utakmicu, odmah se saziva Upravni odbor, a tamo ljudi koji su zbog kompetencija mogli da budu i ministri u Vladi Srbije! Bogami, pljuštale su i ostavke, bilo je svega, ali trudili smo se da sačuvamo nivo visokog profesionalizma. Ovo danas... Ne znam... Nije dobro nikako. Nezamislivo mi je da se niko ne oglašava danima, da ne postoji informacija o tome da se neko sastao i pričao o tome šta je dovelo do debakla.

Šta je uzrok?

- Uzroka je mnogo. Jedan je u samoj upravi, među onima koji dovode igrače u Partizan. Očigledno da nisu dorasli da vode takav sistem! Dopuštaju da im se igrači nameću sa strane umesto da ih oni biraju! U takvoj situaciji se očigledno greši. Dovode se fudbaleri koji nemaju kvalitet i nikad ga neće imati ili im je potrebno određeno vreme da bi ga pokazali, uglavnom nisu oni koji su potrebni Partizanu. To vam je drugi uzrok! Treći je dobrota Petrića! Mislim da ga u tom svetu ta osobina previše košta! On svojim primerom pokazuje šta znači pravo sportsko ponašanje i vaspitanje na svakom koraku, i prema igračima i u odnosu sa navijačima, prema štampi, ali kod vođenja tima mislim da je potrebna čvrsta ruka i sposobnost da tokom same igre promeni tok meča!

Kako vidite buduće izbore u FSS?

MN Press
Ratomir Babić

- Šta da vam kažem... Zar Partizan neko nešto pita?! Da li ste negde videli stav kluba! Sećam se pre dok su bili Džajić, Cvetković i Marinković u Zvezdi. Mi smo se nalazili, dolazili do zajedničkih rešenja. Partizan se sa svojim ljudima u upravi potpuno isključio iz ove priče, niti ih ko šta pita, niti se vidi da je njima stalo do tog problema!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike