Partizan junački sa desetoricom odbranio Rikardovu majstoriju!

16.02.2023

21:59

0

Autor: D. P.

Crno-beli za sedam dana u Beogradu ponovo sa Šerifom na terenu

Partizan junački sa desetoricom odbranio Rikardovu majstoriju!
Rikardo - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana slavili su pobedu u Kišinjevu protiv moldavskog Šerifa rezultatom 1:0. Gol odluke bio je delo Rikarda u 44. minutu. Crno-beli su od 49. minuta igrali bez Igora Vujačića kome je pokazan crveni karton za preoštar start na Talalu.

Partizan se definitvno pali na Evropu! Posle blamaže protiv Mladosti iz Novog Sada, tim Gordana Petrića pokazao je sasvim drugo lice suprostavljajući se moldavskom prvaku Šerifu. Bilo je u nastupu crno-belih svega što je nedostajalo u superligaškoj katastrofi.

Najviše borbenog duga, koji je počeo da ključa od zasluženog isključenja za Vujačića u 49. minutu. Međutim, pre nego što se požrtovavanjem moralo da brani vođstvo, napadi su bili pametno vođeni. Tako je i došao pogodak Rikarda, kada je Menig osvojio loptu na sredini i pokrenuo napad "tri na tri" koji je najbolji strelac ekipe završio na kraju solo akcijom i preciznim udarcem sa leve strane iskosa.

Nije, ipak, bilo sve idealno! Osim što su svi žuti kartoni zarađeni bez jakog razloga i zbog nediscipline, Marković je u par navrata podsetio na sebe iz meča sa Novosađanima. Imao je loše procene kod centaršuteva, u jednom trenutku je posejao i paniku slabim ispucavanjem u prostor, tako da je ova pobeda došla zahvaljujući sjajnom golmanu Popoviću, koji je sve propuste Markovića znao da ispegla.

Partizan za sedam igra ponovo protiv Šerifa, ali pred navijačima u Humskoj. Pre toga u nedelju se igra meč u Subotici protiv Spartaka.

Iz minuta u minut

90+8. minut - Andradeee, šansa, desnom preko prečke!

90+7. minut - Žuti za Mumunija!

90+6. minut - Ulazi Pavlović umesto Rikarda!

90+4. minut - Ukazuje se pomoć Popoviću! Brzo je sve prošlo, ispucaće lopti sa peterca.

90+2. minut - Igraće se 7 minuta nadoknade!

89. minut - Crveni Garananga! Gubi loptu kao poslednji igrač u odbrani, a zatim i ruši Dijabatea. VAR gleda Nemac, dobio je informaciju da je Dijabate igrao rukom i snimak pokazuje da je tako i bilo. Ništa od crvenog kartona!

88. minut - Čuje se podrška navijača koji su došli sa ekipom u Kišinjev.

83. minut - Sporo prolazi vreme za Partizan. Pritisak ne prestaje, nema konkretnih akcija Moldavaca, ali lopta lagano dolazi u kazneni ispred Popovića...

80. minut - Ulazi Radeljić za Šerif umesto Kijabua!

77. minut - Popović hvata loptu!!

76. minut - Natho ruši na ivici kaznenog Badola!

72. minut - Žuti za Popovića zbog prigovora!

71. minut - Ulazi Andrade, izlazi Menig!

68. minut - Sada Ilić pogrešno ceni let, preleće ga centaršut, ali Popović sprečava najgore!

66. minut - Faul Šehovića, nepotrebna čvrstina u startu iza leđa na Mumunija. Udarac u živi zid sa oko 20 metara!

64. minut - Mumuni sa peterca preko gola! Sreća! Marković kratak u skoku!

60. minut - Aaaa Meniiiig! Kakva prilika za Holanđanina, sve je odlično odrađeno, pa i udarac, ali je Ukrajinac Koval odbranio!

58. minut - Pritisak šerifazasad nije rezultzirao šansama, ali posed je na strai Moldavaca, kruži se oko šesnaesterca Partizana.

55. minut - Izlazi Belić, ulazi štoper Ilić. Fejsa se pomera gore, Natho se spušta na Belićevo mesto zadnjeg veznog.

54. minut - Velika šteta za Partizanovu priliku koju je prokockao Natho posle asistenciej Meniga.

53. minut - Fejsa odlazi na Vujačićevo štopersko mesto!

52. minut - Talal je morao van terena, ušao je Mumuni!

49. minut - Žuti karton za Vujačića! Talal je ispustio krik, sudija je odmah pokazao žuti, ali VAR se gleda. Moldavci pokušavaju da izvrše pritisak, Nemac odlazi da pogleda snimak! Crveni, direktan!

48. minut - Popović kao mačka! Ispravlja sve greške svojih saigrača, sada ga je u neprijatnu situaciju doveo Šehović.

46. minut - Nastavlja se bez izmena!

45. minut - Kraj prvog dela!

44. minut - Goool, Rikardo! Menig je uzeo loptu na sredini, razvio se napad "tri na tri", Rikardo je odigrao sam protiv svog čuvara, mali dribling udesno i onda udarac koji je zakačio i čuvara, dovoljno da golmana prevari. Vodi Partizan!

41. minut - Rikardo, odličan pokušaj, Ukrajinac brani! Bio je to aut koji je izveo Filipović, tražio je Rikarda koji se odlično zagradio u šesnaest metara, uspeo je da krene napred i onda iz mrtvog ugla oproba šut. Golman Šerifa je bio spreman.

35. minut - Udarac kapitena Talana, Popović brani. Neverovatno, pre svega što se opasno dogodilo u kaznenom, lopta je lagano išla ka Popoviću. Marković umesto da je prepusti golmanu, odlučuje da je ispuca, učinio je to kao đak petog razreda na školskom terenu. Jedva da je lopta letela 15 metara, onda je spuštena na zemlju i još jedna odlična prilika je bila za Šerif. Očigledno da se loš period za Markovića nije završio utakmicom protiv Mladosti!

33. minut - Žuti karton za Belića zato što je šutnuo loptu dalje od mesta prekršaja. Bespotrebno!

29. minut - Rikardo sa levog krila traži Dijabatea na drugoj stativi i milimetri su bili potrebni da mu ovaj centaršut prođe, desni bek Šerifa prekida to u poslednjem času.

27. minut - Belić pronalazi u srcu šesnaesterca Rikarda, ovaj je odložio do Markovića, koji okleva da šutira i prilika odlazi u nepovrat.

25. minut - Nesporazum igrača Partizana, umalo da Atijemven to iskoristi. Srećom Marković blokira njegov udarac i lopta odlazi u korner.

22. minut - Kakva prilika za Šerif, prvo je Tapsobe pogodio prečku, pa je Atijemven natrčao na odbitak, ali je Popović skinuo zicer!

21. minut - Filipović mora van terena zbog krvarenja iz nosa.

18. minut - Faul Vujačića, zgodna prilika za nešto poput skraćenog kornera. Ipak, Vujačić još jednom interveniše izbacuje loptu, a posle toga prave u i prekrašaj nad Šehovićem.

15. minut - Još jednom igrači Šerifa pokušavaju šutem iz daljine, ali lopta odlazi daleko od leve stative.

7. minut - Povreda Meniga, lekari mu ukazuju pomoć, ali izgleda kao da će Holanđanin nastaviti meč.

6. minut - Prvi put na Popovićev gol, sigurna jedinica crno-belih!

1. minut - Počelo je!

21.00 - Neobična pojava u evropskom fudbalu. Šerif sastavljen od jednog Ukrajinca na golu i čak deset igrača iz Afrike.

20.59 - Minut ćutanja za nastradale u Turskoj i Siriji.

20.37

 

 

20.25

Fudbaleri Partizana večeras od 21.00 u Kišinjevu igraju prvi meč baraža Lige konferencije protiv ekipe Šerifa.

Crno-belima ovaj duel sa moldavskim šampionom dolazi posle istorijskog debakla u Humskoj u meču protiv novosadske Mladosti koji je izgubljen rezultatom 0:4

19.41 - Meč sudi Nemac Harm Osmers.

19.38 - Partizan će igrati u sledećem sastavu: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Šehović - Fejsa, Belić - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Šerif: Koval - Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo - Diop, Badolo, Kijabu - Talal, Tapsoba - Atimven

18.14 - Aktuelni sportski direktor Partizana Ivica Kralj je bio na golu protiv Šerifa, a Petrićev pomoćnik Albert Nađ igrao je na svojojoj poziciji zadnjeg veznog.

18.11 - Dva tima su se sastali u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2005. godine. U oba susreta crno-beli su slavili sa po 1:0, a strelac je bio Obijora Odita.

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike