Tragedija srpskog fudbala! Ako Partizan i Zvezda ne mogu da se dogovore o derbiju...

18.02.2023

14:55

0

Autor: D. N.

Crno-beli sutra gostuju u Subotici, a pričalo se i o terminu 169. večitog derbija

Tragedija srpskog fudbala! Ako Partizan i Zvezda ne mogu da se dogovore o derbiju...
Gordan Petrić - Copyright MN Press

Kada će biti odigran 169. večiti derbi u kojem će Crvena zvezda biti domaćin, još se definitivno ne zna. Crveno-beli žele da to bude prvog, a crno-beli dan drugog marta.

O novom "ratu" u srpskom fudbalu govorio je i trener Partizana, Gordan Petrić.

- Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog termina. Ako Zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine.

Ako budem sledeće godine i ako se slično desi, rekao bih da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora. Ako ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ukoliko već ne mogu, onda postoji pravilnik i zna se šta sledi posle toga.

Ako treba da igramo u sredu, igraćemo, ukoliko treba u četvrtak, igraćemo. Moramo da izađemo. Slično je bilo u Kruševcu. Ko odlučuje? Sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka - kazao je Petrić, a zatim najavio i sutrašnji meč (17.00, TV Arena sport) sa Spartakom.

- Ulazimo u ritam četvrtak-nedelja i nadam se da ćemo ostati duže u njemu. Igramo protiv ekipe koja je izgubila oba meča. Protiv Čukaričkog su možda mogli da uzmu i bod. Idemo Spartaku posle Evrope i nadam se da su igrači spremni za ono šta nas čeka.

Sve ekipe imaju kvalitet svi se bore za neko mesto. Spartak za opstanak. Iskusni su i navikli da igraju ovakve mečeve - zaključio je strateg Partizana koji je u četvrtak pobedio Šerif na gostovanju u meču Lige konferencija.

Podsetimo, u prethodnom kolu Mladost GAT je na stadionu u Humskoj napravila veliko iznenađenje i pobedila sa 4:0.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike