Zvezda i dalje maksimalna! Pešić 2 puta u metu, pa Ivanić za preokret crveno-belih! (FOTO/VIDEO)

22.01.2023

15:46

0

Autor: D. N.

Ostale su utakmice sa Ludogorecom i Austrijom

Zvezda i dalje maksimalna! Pešić 2 puta u metu, pa Ivanić za preokret crveno-belih! (FOTO/VIDEO)
Fudbaleri Zvezde slave gol protiv Dinama - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su i u četvrtoj utakmici na pripremama u Turskoj. Savladana je ekipa Dinama iz Tbilisija sa 3:2. U prethodna tri meča ekipa Miloša Milojevića upisala je isto toliko pobeda, a u poslednje dve sa Nefčijem i Koprom bilo je po 1:0

Danas je dvostruki strelac bio Aleksandar Pešić (za 1:0 i 2:2), a trijumf je doneo Mirko Ivanić koji je ušao u drugom poluvremenu. Do kraja priprema u Antaliji, ostali su mečevi sa Ludogorecom (sreda) i Austrijom Luštenau u subotu.

Milojević je danas počeo sa dva napadača, Pešićem kome je ovo prvi meč u Turskoj i mladim Jovanom Mijatovićem, a iza napadačkog tandema bili su Vasiljević, Gobeljić, Leković, Dragović, Rodić, Srnić, V. Nikolić, Kangva i Prucev.

Strateg Zvezde je zamerao svojim igračima nedostatak realizacije, a to je danas ispravio Pešić. Iskusni napadač je pogodio u osmom minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Ipak, u 31. minutu, odlična akcija Mijatovića i Pešića koji je sa ivice kaznenog savladao istrčalog golmana prvaka Gruzije.

Ali onda za samo dva minuta veliki šok. U 35. i 37. minutu je bio savladan Vasiljević. U prvom slučaju loša intervencija golmana Zvezde, a onda i lopta koja je prošla kroz celu odbranu. Gonsalveš je sve to kaznio, pa se na poluvreme otišlo sa 2:1 za Dinamo. U tim trenucima je Vasiljević bio na dodatnim iskušenjima.

U nastavku su ušli Aleksandar Katai i Mirko Ivanić koji je kasnije i doneo pobedu. Takođe u nastavku je viđeno još nekoliko izmena pa su meč završili 16-godišnji golman Miladinović, Dragović, Eraković, L. Nikolić, Azarov, Krstičić, Kanga, Kangva, Bukari, Ivanić i Kulibali.

U 54. minutu je Prucev pronašao Pešića čiji je povratak mnogo značio, a ovaj sa nekoliko metara pogodio mrežu. I u 75. minutu snalažljivi Ivanić je iz popravnog doneo pobedu, a treba reći da je Katai pokušavao, ali je golman uvek izlazio kao protivnik.

U sredu ih čeka znatno ozbiljniji rival, a to je Ludogorec. Tada će greške sigurno biti kažnjavane, ali treba očekivati i da Zvezda izađe u najjačem sastavu.

BLOG UŽIVO

Kraj!

89. minut - Slobodnjak za Dinamo sa 18 metara.

Ipak koškanje. Dragović u "klinču". Sudija smiruje situaciju. Odbranila se Zvezda posle izvedenog udarca.

88. minut - Ponovo Katai ne koristi šansu.

85. minut - Katai ponovo sa leve strane, ponovo sa nekoliko metara, ali golman interveniše nogama.

80. minut - Parkadze sa desetak metara, ali pored gola 16-godišnjeg Miladinovića.

75. minut - GOL! Posle centaršuta Kange Ivanić pogađa za 3:2! Crveno-beli ponovo vode.

Ivanić prvo glavom, a nakon što se lopta odbila o protivničkog fudbalera, nogom pogađa protivničku mrežu.

74. minut - Katai sa leve str.ane, sa nekoliko metara, Brani golman i korner za crveno-bele.

72. minut - Parkadze pored gola Zvezde na kojem je i promena, Mladi Miladinović umesto Vasiljevića.

68. minut - Azarov sa leve strane, ali lopta prolazi i niko je od igrača Zvezde uspeo da stigne.

65. minut - Ivanić centrira, ali ispred praznog gola Bukari veoma loše reaguje, Glavom pored gola.

61. minut - Višestruka izmena u Zvezdi.

Ovo je postojeći sastav Zvezde: Vasiljević, Dragović, Eraković, L. Nikolić, Azarov, Krstičić, Kanga, Kangva, Bukari, Ivanić, Kulibali.

59. minut - Kangva centrira, Pešić glavom, ali sada mnogo slabije.

57. minut - Katai se koška sa jednim od protivnika, ali se sve brzo završilo.

54. minut - GOL! Ponovo Pešić! Sada je 2:2. Prucev sa desne strane, lopta po zemlji, a Pešić zakucava sa nekoliko metara.

49. minut - Pokušava Marušić, ali brani Vaseiljević.

48. minut - Trener DInama je promenio skoro ceo tim.

Počinje drugo poluvreme

Ivanić i Katai umesto Nikolića i Mijatovića. Za sada su to promene u Zvezdi.

Kraj prvog poluvremena u kojem Gruzijci vode sa 2:1.

43. minut - Kangva fauliran na ivici kaznenog sa leve strane. Centaršut na dalju stativu, ali bez opasnosti po gol Zvezde.

42. minut - Vasiljević jedva brani snažan šut igrača Dinama.

37. minut - Ne valja! Dinamo okreće na 2:1.

Gonsalveš dobija loptu sa desne strane. Prošla je kroz celu odbranu, a Gonsalveš je imao vremena da se namesti i okrene. I savlada Vasiljevića.

35. minut - Izjednačenje. Omar za 1:1. Snažan šut sa 25 metara, Vasiljević je imao loptu na rukama, ali je ona ipak završila iza leđa, Morao je bolje čuvar Zvezdinog gola.

31. minut - GOL! Strelac je Pešić. Odličan pas Mijatovića ka iskusnom centarforu koji sa je brži od golmana Dinama. Sa ivice kaznenog šalje loptu u gol.

I Zvezda vodi sa 1:0.

28. minut - Mijatović na travi, posle sudara. Na kratko mu se ukazuje pomoć, ali će da nastavi.

27. minut - Vasiljević brani snažan šut. Korner za Dinamo.

26. minut - Kangvi lopta prelazi preko noge i odlazi pored gola.

U nastavku akcije, Pešić na levoj strani, jedan na jedan, ali uklizava njegov čuvar u poslednjem trenutku. Iskusni napadač na kratko na travi, ali ipak nastavlja meč.

24. minut - Omar sa desetak metara, posle centaršuta sa desne strane. Imao je mnogo prostora, ali srećom po Vasiljevića šut nije bio preterano jak. Lako je golman Zvezde ukrotio loptu.

22. minut - Pokušava Mijatović glavom, ali nije precizan. Centrirao je Nikolić.

Podsetimo, rival Zvezde za tri dana biće bugarski Ludogorec.

17. minut - Prucev i prvi korner za Zvezdu. Izvodi Veljko Nikolić. Lopta do Kangve, ali njegov centaršut ne završava kod nekog od saigrača. Otklonjena opasnost ispred gola Dinama.

15. minut - Dragović jače startuje na jednog od igrača Dinama. Bilo je u duelu za loptu, ali ga sudija ipak opominje. Nema kartona, ali se Dragović i izvinio.

Nastaviće Sigua meč.

14. minut - Pešić natrčava na odbijenu loptu, ali sa 15-ak metara veoma neprecizno, preko gola.

11. minut - Centrira Mijatović sa leve strane, ali lako hvata golman Dinama.

8. minut - Poništen gol Zvezde, zbog ofsajda. Pešić je bio nesuđeno strelac.

7. minut - Dragović je danas starter, a u Italiji se opet piše da je Sampdorija krenula u novi "napad" na iskusnog štopera.

5. minut - Mali šutira sa ivice kaznenog, ali Vasiljević lako hvata. Na klupi od golmana su Borjan i Miladinović. Popović se vratio u Beograd zbog povrede.

4. minut - Visok presing Zvezde na početku meča.

Počinje utakmica.

Poznati su i starteri, a kao što se vidi ponovo je tu Aleksandar Pešić, a društvo u napadu će mu praviti mladi Jovan Mijatović.

Pešić nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu pošto se oporavljao od povrede. Formacija je 4-4-2.

Na klupi su: Borjan, Miladinović, Lazar Nikolić, Eraković, Pankov, Azarov, Sanogo, Krstičić, Kanga, Ivanić, Bukari, Katai, Motika, Mituljikić i Kulibali.

Utakmica će početi u 15 časova, a osim na našem portalu u tekstualnom prenosu, možete da pratite i direktno na TV Arena sport Premium 1.

Kao što je rečeno, crveno-beli su slavili protiv Nefčija i Kopera sa po 1:0, dok je samo protiv Lehije bilo ubedljivije, 3:1.

Tako da je Milojević svojim igračima pre svega zamerao zbog slabe realizacije.

- Imali smo otvorene prilike, ali dugujemo golove i sebi i navijačima, bez obzira na to što su prijateljske utakmice. Zadovoljan sam zalaganjem i odgovornošću igrača, a postoje finese koje treba da doradimo.

Nije to perfektno, ali imamo još sedam, osam dana, da na tome radimo. Promešaćemo karte danas, sve sa ciljem da pazimo na opterećenje igrača, kako bi svi imali sličan broj minuta u prve četiri utakmice - kazao je Milojević uoči meča sa Gruzinima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike