Zvezdin štoper ima samo 21 godinu, a već je "penzioner"! Pritisak je ovde normalna stvar

20.01.2023

18:32

0

Autor: D. N.

Strahinja Eraković osim o pripremama pričao i o treneru i saigračima

Zvezdin štoper ima samo 21 godinu, a već je "penzioner"! Pritisak je ovde normalna stvar
Strahinja Eraković - Copyright FK Crvena zvezda

Fudbalere Crvene zvezde očekuje novi test meč na pripremama u Turskoj, a već su odigrali dva. Posle Lehije, pobeđen je i Nefči. Kraću retrospektivu do sada urađenog dao je i Strahinja Eraković.

- Odigrali smo dobro protiv Nefčija, mada mislim da rezultat nije bio realan, jer smo se ispromašivali, ali opet, bile su teške noge, radimo kvalitetno i siguran sam da će to sve biti dobro za meč sa Vojvodinom kojim počinjemo prolećni deo sezone.

Dve različite ekipe (Lehija i Nefči), ali smo oba puta igrali onako kako smo zamislili, tako da sve ide po planu. Rezultat je manje bitan, ali uvek idemo na pobedu, čak i kad su pripremne utakmice u pitanju. Međutim, pravi rezultati će doći kada budu najviše trebali - kazao je Eraković koji ima samo 21 godinu, ali je u "sistemu" veoma dugo.

- Ne osećam se uopšte kao mlad igrač. I po broju utakmica, i priprema i svega, pa i po stažu u Zvezdi, više sam penzioner, nego mlad igrač. Dugo sam već u klubu i ovde je pritisak normalan. Svaki dan se u Zvezdi živi sa pritiskom. Meni je drago kad mogu da pomognem mlađima kao što je Leković, ali ne pravim razliku s kim ću igrati u tandemu. Znaju mlađi da sam tu i za savet, ako im zatreba, tako da sarađujemo odlično.

Treninzi su izuzetno naporni...

- Ne razlikuju se mnogo treninzi iz prve nedelje, u odnosu na ove koje smo imali tokom druge. Radi se kvalitetno između utakmica i malo vremena imamo za odmor, ali takve su pripreme, stručni štab je tako zacrtao i mi to poštujemo. Namestimo glave pre nego što dođemo ovde, jer znamo da nas čeka predan rad. Želimo da sve što šef kaže sprovedemo u delo i siguran sam da ćemo protiv Vojvodine biti pravi.

Bodrimo se međusobno, pogotovo kad je suvo trčanje. Kad je igra sa loptom, onda je tu lakše, svi su odlični igrači, tako da nema potrebe da tu pomažemo, ali zato kad se trči i kad nam malo fali da od umora padnemo na zemlju, onda bude podrške.

FK Crvena zvezda
 

Upoznati su već prvotimci sa zahtevima šefa Miloša Milojevića, iako su mu ovo prve pripreme kao glavnog trenera Zvezde.

- Znamo šta šef Milojević traži od nas. Tu je već duže vreme, tako da smo svesni očekivanja i onoga što se traži od nas. Radili smo tako i sad, u mečevima sa Lehijom i Nefčijem, videlo se šta i kako želimo da igramo, tako da nam preostaje samo da se što bolje spremimo, a za ostalo ne brinemo.

Fudbalere Zvezde u narednih sedam dana očekuju četiri utakmice...

- Očekuju nas dve utakmice za vikend, pa još dve sledeće nedelje. Malo više nego inače, ali stručni štab je napravio plan i mislim da ćemo mi imati dobru priliku da se uigramo, te da će svi moći da se pokažu i budu zadovoljni minutažom.

Fokus je na Kopru, iako se naravno razmišlja o svemu što nas čeka na proleće.

- U Zvezdi kažemo da je svaka sledeća utakmica najbitnija, tako da smo fokusirani na Kopar. Ima vremena do Vojvodine, ali normalno je da se razmišlja i o tome, i o duploj kruni i svemu - rekao je Eraković, a zatim odgovarao i na neka dodatna i zanimljiva pitanja.

FK Crvena zvezda
 

Da li postoji trofej u Srbiji koji nisi osvojio?

- Ne postoji. Čak sam i Prvu ligu Srbije osvojio sa Grafičarom. Tako da, šta god sam igrao - osvojio sam.

Za Zvezdu si debitovao, kad?

- Na pripremama 2018. godine, protiv Dinamo Bresta, bili smo u hotelu "Riksos" u Antaliji. Ušao sam umesto Frimponga, mislim da je 25. minut bio, tako nešto, ali sećam se kao da je bilo juče.

Da li si tad mogao da pretpostaviš da ćeš pet godina kasnije sedeti ovde u ovakvom statusu?

- Jesam, iskreno. Mislim, ako sam bio 2018. godine na pripremama, logično je da sam mislio da ću pet godina kasnije biti malo bolji prvotimac.

Koliko si odigrao utakmica u Ligi Evrope, a da si na terenu proveo svih 90 minuta?

- Ludogorec, Ferencvaroš, Trabzon, Monako i Rendžers po dva puta, i Hofenhajm i Braga po jednom. To je 12, a ukupno sam odigrao 16 mečeva. Nije mala stvar, dobra je brojka.

Koja ti je najdraža utakmica u Ligi Evrope?

- Protiv Brage u gostima kad smo prošli u osminu finala Lige Evrope. To mi je ostalo u najdražem sećanju, iako nismo pobedili, bilo je kao da jesmo.

Kakav je osećaj nositi kapitensku traku u Zvezdi?

- Fantastičan osećaj. Ponikao sam u Zvezdi i voleo bih da svako dete sazna kakav je osećaj biti kapiten u prvom timu.

Zašto broj 25?

- Bili su slobodni 18 i 25, tako da sam birao između ta dva broja. Ipak, sad mislim da ću 25 nositi i u budućnosti.

Da ostaneš do kraja karijere u Zvezdi ili da ne možeš da se vratiš kada odeš?

- Da ostanem, naravno.

U kom klubu si počeo da treniraš fudbal?

- U ŠF Lola u Batajnici. Tamo sam bio dve godine, pa sam došao u Zvezdu.

Ko ti je bio uzor kad si počinjao da igraš?

- Vidić, Ramos, Ronaldo.

Da li si osetio strah i nervozu kad si shvatio težinu Zvezdinog dresa?

- Već 13 godina sam u klubu, tako da dobro sam upoznat s tim. Ne može mnogo igrača da se pohvali takvim stažom u Zvezdi, a na pritisak sam se navikao još u pionirima. Ovo sve je nadogradnja u odnosu na to.

Gde vidiš sebe za pet godina?

- Voleo bih da to bude neka od "Liga petica", a posle da se vratim u Zvezdu.

Zima ili leto?

- Rođen sam na zimu, tako da biram leto - "zatvorio" je mladi defanzivac ovaj intervju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike