Petrić kritičan, ali ne prema igračima Partizana: Da su sudije kvalitetnije, bilo bi bolje i za nas!

19.01.2023

16:10

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih zadovoljan viđenim dosad u Antaliji

Petrić kritičan, ali ne prema igračima Partizana: Da su sudije kvalitetnije, bilo bi bolje i za nas!
Gordan Petrić - Copyright Promo/FK Partizan/M. Todorović

Drugi meč na pripremama u Antaliji fudbaleri Partizana su rešili u svoju korist. Posle remija sa Krajovom, crno-beli su savladali šest tim ruske Premijer lige Ahmat – 3:1.

Imao je Gordan Petrić šta da vidi u igri svojih izabranika, što je i potvrdio u izjavi za TV „Arena sport“ odmah posle duela sa Rusima.

- Zadovoljan sam, ako me pitate za utakmicu, trening, ponašanje igrača u hotelu… Ja to gledam malo drugačije, ono što je trebalo da vidim video sam – kazao je Petrić.

Otkrio je strateg Valjka da nema ničega mističnog u postupku trenera Ahmata, koji je u jednom trenutku na teren vratio igrača kojeg je nešto ranije zamenio.

- Bio je dogovor, ako se desi sa igrač dobije crveni karton, da može da se zameni. Ali, videli ste, pošto je bila kvalitetna utakmica u nekoliko segmenata, agresije, trčanja, da su bile malo bolje sudije na utakmicama možda bi bilo bolje i za nas. Bez potrebe igrači ulaze u nervozu, a nisu krivi oni nego sudije, koji kontrolišu dešavanja kako oni znaju.

Priznao je Petrić da na današnjem meču nije razmatrao povlačenje poteza koji je napravio njegov kolega iz suprotnog tabora.

- Nisam razmišljao u tom pravcu, jer smo imali igrače… Ne znam ni zašto je on povukao taj potez, mislim da njima samo jedan igrač nije igrao. Ako nam se desi nekada takva situacija, uradićemo isto, pripreme su i zato je se dozvoljeno.

Jedna od stvari koja bi crno-belima mogla da se zameri jeste realizacija izglednih prilika, ali to nije nešto što brine Petrića.

- Ne interesuje me to. I da smo danas izgubili, a da smo odradili ono što radimo na treningu, pre svega fizički, ja bih bio zadovoljan. To što nismo dali gol, pre svega Jović je imao dve šanse, ali se pokazalo nešto drugo – kazao je Gordan Petrić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike