Hrvati konačno na udaru FIFA! Pokrenut postupak zbog nacionalističkih ispada!

13.01.2023

20:31

0

Autor: A. Š.

Lovren neuverljivo pokušao da opravda pevanje spornih pesama

Hrvati konačno na udaru FIFA! Pokrenut postupak zbog nacionalističkih ispada!
Hrvati slave bronzu u Kataru - Copyright Profimedia/Moritz Muller/Alamy Live News

Što se kaže, nikad nije kasno! FIFA je večeras objavila da je pokrenula disciplinski postupak protiv FS Hrvatske, zbog nacionalističkih ispada na utakmici sa treće mesto na Mundijalu u Kataru.

Podsetimo, Modrić i drugovi osvojili su treće mesto na istorijskom, prvom u zimskom periodu, Svetskom prvenstvu, ali su potom preterali u slavlju pevajući, između ostalog, i pesme Marka Perkovića Tompsona koji u svojim tekstovima veliča ustašvo.

„AFP“ navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog mogućih kršenja pravila, tačnije članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama.

Ipak, ne možemo se oteti utisku da bi i ovo ponašanje Hrvata prošlo neopaženo, da glas nisu podigli mediji u Italiji i Francuskoj, koji su oštro osudili ponašanje izabranika Zlatka Dalića, među kojima je prednjačio Dejan Lovren.

Iskusni defanzivac nevešto je u izjavi za AFP pokušao da se odbrani tako što je rekao „da se radi o patriotskim i pesmama koje ističu ljubav prema svojoj zemlji“,  međutim u FIFA se ne slažu sa takvim karakterisanjem.

Naime, disciplinci krovne planetarne fudbalske organizacije u prijavi su naveli i video snimak u kojem hrvatski reprezentativci pevaju pesme sa nacionalističkim detaljima.

Podsetimo, FIFA je zbog diskriminacije već kaznila meksički savez sa 100.000, srpski sa 50.000 i ekvadorski sa 20.000 švajcarskih franaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike