Gazeta delo Sport žestoko osudila ustaštvo Brozovića i Lovrena: Ništa novo za Hrvate!

21.12.2022

22:57

0

Autor: A. Š.

Ugledni italijanski list jedan od retkih koji je javno osudio ponašanje pojedinaca iz redova Vatrenih

Gazeta delo Sport žestoko osudila ustaštvo Brozovića i Lovrena: Ništa novo za Hrvate!
Hrvati tokom proslave bronze u Zagrebu - Copyright Profimedia

Pojedini hrvatski reprezentativci ponovo su uspeli da bace ljagu na veliki uspeh koji su napravili na fudbalskom terenu. Proslavu osvojene brozne na Mundijalu u Kataru, kao i srebrnog odličja četiri godine u Rusiji, nekoliko Dalićevih izabranika pokvarilo je pevanjem Tompsonovih pesama u kojima se, uglavnom, veliča ustaštvo.

Gotovo kompletna hrvatska, ali i evropska javnost ćutke je prešla preko novog skandaloznog čina, međutim bilo je i onih koji nisu hteli da zabijaju glavu u pesak. A samim tim činom, pokazali su i zbog čega važe za jednu od najuglednijih sportskih novina, ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Italijanska „Gazeta delo Sport“ poimence je prozvala Marcela Brozovića i Dejana Lovrena zbog uzvikivanja ustaškog pokliča „Za dom spremni“, istakavši da je to u Hrvatskoj bio pandan zloglasnom nacističkom „Zig Hajl“.

- Tim rečima počinje pesma Marka Perkovića Tompsona, koji se smatra neonacistom. Na snimku možete da prepoznate i Dejana Lovrena, nekadašnjeg igrača Liverpula, a danas ruskog Zenita. Način na koji su oni proslavljali svoje medalje puno je ozbiljniji od sfere sporta i on nije ništa novo za hrvatske fudbalere – piše „Gazeta“ i u istom tonu nastavlja:

- Posle pobede protiv Brazila na penale Brozović i njegovi drugovi pevali su takođe Tompsonovu pesmu koja u sebi ima stih koji se odnosi na Herceg-Bosnu, hrvatsku državnu tvorevinu koja je postojala od 1991. do 1994. godine, a koja je na sudu u Hagu prepoznata kao zločinački projekat – stoji u tekstu italijanskog lista.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike