Ne može bez ustaštva! Lovrenu je normalno da pali Krajinu i Knin: Neće nas niko ućutkati! (VIDEO)

24.12.2022

13:58

0

Hrvatski fudbaler se uopšte ne stidi što propagira mržnju i šovinizam

Ne može bez ustaštva! Lovrenu je normalno da pali Krajinu i Knin: Neće nas niko ućutkati! (VIDEO)
Dejan Lovren peva ustaške pesme - Copyright Printscreen/Društvene mreže

Hrvatska je osvojila bronzanu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru i potvrdila da je fudbalska nacija, ali je posle toga, nažalost, potvrđeno i koliko su nacionalizam i šovinizam normalni tamo.

Nakon skandaloznog snimka na kome Dejan Lovren govori ustaški pozdrav "za dom spremni", pa kako sa Marcelom Brozovićem peva pesme koje veličaju ubijanje Srba, što je zgrozilo mnoge u Evropi, sada je štoper Zenita branio svoje šovinističke stavove.

Lovren je bio u gostima kod jutjubera Velimira Bujaneca, koji u svojoj "emisiji" "Bujica" veliča hrvatski šovinizam, a često i ustaštvo. Lovren se osećao kao domaći i tamo je pričao o pevanju Tompsonovih pesama.

- Ima puno pesama koje tada slušam, jedna od dražih je "Lijepa li si". Uvek je pustim pre utakmice. Pogotovo mi je draga rečenica "Za sve one kojih nema". Tu podivljam unutar sebe i kažem "spreman sam".

 

 

Posle ovog snimka na kome poziva na paljenje Krajine i Knina i "dva-tri srpska štaba", Lovren je dobio mnoštvo kritika. Njegov odgovor kritičarima?

- Može ih biti sram. Neka ih bude sram. Tužbe sam spremio, nema praštanja za neke stvari. Ja predstavljam državu, pozivam na domoljublje, ne pozivam na nasilje i mržnju. Bio sam polupijan, srećan, sad meni neko da brani da pevam. Ja sam spreman za svoju državu.

Eto, paljenje Knina i srpskih štabova nije ni nasilje ni izraz mržnje za Lovrena. Inače, voditelj "emisije" mu je posle ovoga odgovorio: "Ja bih vam dao sat vremena da pričate kako ste za dom spremni".

Hrvati su, inače, i pre četiri godine pevali Tompsona, ali tada im je isključen mikrofon. Za Lovrena je to bilo "šokantno", ali mnogima je šokantno njegovo insistiranje da "je spreman" i kako često parafrazira taj ustaški poklik.

- Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. (voditelji isključuju struju Tompsonu) ni znao, prvi put vidim to s Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza sa sinom. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se skupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu nas samo kratkoročno ućutkati. Neće nas ućutkati. Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi stideti naših patriotskih pesama. Nikad nisam, niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim ni ulaziti u te teme – reče Lovren nakon što je debelo zašao u "tu temu".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike