Loše vesti za FSS! FIFA Orlove udarila po džepu i to žestoko!

13.01.2023

18:08

0

Autor: 24sedam

Kazne se odnose na dešavanja na Mundijalu u Kataru

Loše vesti za FSS! FIFA Orlove udarila po džepu i to žestoko!
"Orlovi" pred put u Bahrein - Copyright fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Mundijalu u Kataru, već u grupnoj fazi. A danas je stigla još jedna loša vest. Naime, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije zbog dešavanja tokom Mundijala u Kataru.

Naš nacionalni savez će morati da plati 50 hiljada švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača tokom utakmice sa Švajcarskom.

Takođe, doneta je odluka da će naš nacionalni savez morati da smanji kapacitet tribina za 25 odsto u sledećoj utakmici u kojoj Srbija bude domaćin.

Na listi kažnjenih je i Meksiko, sa čak 100.000 zbog "homofobičnog skandiranja navijača", a FS Ekvadora je sankcionisan sa 20.000 zbog uvreda na račun Čilea.

Ovo nije kraj "aktivnostima" FIFA

Pokrenut je i disciplinski postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza (AFA) zbog navodnog lošeg ponašanja igrača i kršenja fer-pleja u finalu Mundijala u kojem su pobedili Francusku.

Zamera im se jer su igrači predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem trčali i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i oštetili slabe pregradne zidove. Uz to nisu se zaustavili da razgovaraju sa novinarima.

Disciplinske optužbe koje uključuju "uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja", se ipak ne odnose na ponašanje golmana Argentine Emilijana Martineza koji je na vulgaran način slavio titulu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike