Šok! Kraj! Legendarni fudbaler "okačio kopačke o klin"

09.01.2023

15:20

0

Autor: D. N.

Garet Bejl je nedavno učestvovao na Mundijalu u Kataru

Šok! Kraj! Legendarni fudbaler "okačio kopačke o klin"
Reprezentacija Velsa na Mundijalu u Kataru - Copyright Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Garet Bejl je odlučio da se oprosti od profesionalnog igranja fudbala. Velški fudbaler je odluku saopštio na društvenim mrežama.

- Posle pažljivog razmišljanja objavljujem momentalno povlačenje iz klupskog i međunarodnog fudbala - napisao je Bejl na početku objave na Fejsbuku.

- Osećam se neverovatno srećan što sam ostvario san igrajući sport koji volim. To mi je pružilo neke od najboljih trenutaka u životu. Od prvih kontakata u Sautemptonu, do poslednjih trenutaka u FK Los Anđeles, kao i sve između odlikovalo je moju klupsku karijeru na koju sam neverovatno ponosan. Igranje za moju zemlju 111 puta je ostvarenje sna.

Da pokažem zahvalnost svima koji su igrali sa mnom tokom ovog putovanja deluje nemoguće. Dugujem i veliku zahvalnost svim ljudima koji su mi pomogli da promenim život i karijeru na način, koji nisam mogao ni da sanjam kada sam počeo sa devet godina.

Svim prethodnim klubovima, Sautemptonu, Totenhemu, Realu i na kraju Los Anđeles, svim bivšim trenerima, menadžerima, osoblju iz svlačionica, saigračima, navijačima, agentima, neverovatnim prijateljima. Uticaj koji ste imali na mene bio je nemerljiv - naveo je Bejl, a zatim se zahvalio i porodici.

- Mojim roditeljima, sestri... Bez vaše posvećenosti u prvim danima, bez tako jake osnove, ne bih pisao sada ovo. Hvala vam što ste me izveli na ovaj put i na podršci.

Supruzi i deci, vaša ljubav i podrška su me nosili. Bili ste pored mene u usponima i padovima i držali sve vreme na zemlji. Inspirisali ste me da budem bolji, i da se ponosite.

Tako da sada idem dalje u životu. Vreme je za promenu, šansu za novu avanturu - napisao je 33-godišnji Bejl koji je u klupskom fudbalu upisao 394 utakmica.

Osvojio je i pet Liga šampiona, tri Primere, jedan Kup kralja, jedan superkup Španije, tri Superkupa Evrope, tri svetska klupska prvenstva i jedan MLS kup. Za Vels je dao 41 gol, a učestvovao je i na poslednjem Mundijalu u Kataru.

Dakle, više nego bogata karijera.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike