U Srbiji nismo cenili i poštovali Sinišu, kao što su to Italijani učinili! Bivši Mihin saigrač iskren do srži - Gledali su ga kao Boga!

27.12.2022

21:46

0

Odlazak legendarnog fudbalera i dalje boli

U Srbiji nismo cenili i poštovali Sinišu, kao što su to Italijani učinili! Bivši Mihin saigrač iskren do srži - Gledali su ga kao Boga!
Siniša Mihajlović - Copyright MN Press

Prošlo je 11 dana od tragične i prerane smrti Siniše Mihajlovića, a njegovi najbliži članovi porodice i prijatelji, kao i nekadašnji saigrači, i dalje sa nevericom odmahuju glavom na pomen da ga više nikada neće videti.

Legendarni fudbaler je izgubio bitku sa leukemijom nakon tri godine, a od njega se čitav fudbalski svet oprostio biranim rečima.

Ponovo je o njemu govorio i bivši saigrač, Nikola Lazetić, prilikom gostovanja kod Neše Petrovića i tada istakao da je Miha imao nezamisliv uticaj na italijanski fudbal, pa i da su ga više poštovali na Apeninima nego u domovini.

- Mislim da nikada, nijedan stranac, neće imati takav autoritet i tako da bude cenjen. Bilo je možda boljih igrača u smislu da dođe neki Ronaldo, dođe neki igrač koji da po 30, 40 golova u sezoni pa ga gledaju kao Boga. Ali svi oni tu nekako godinu, dve, tri pa odu, godinu, dve, tri, četiri pa odu. Siniša je tu ceo svoj život! On je tamo neko koga toliko cene, toliko poštuju... Mi u Srbiji nismo svesni toga. Ja sam imao prilike da vidim ko je Siniša Mihajlović kada uđe u svlačionicu, ko je Siniša Mihajlović kada se pojavi pred sudijom, ko je Siniša Mihajlović kada donese neku odluku, koliku težinu ima kada je kaže - ispričao je Nikola Lazetić.

Njih dvojica su bili saigrači i u reprezentaciji Jugoslavije. 

- Imao sam Sinišu i u reprezentaciji Srbije, gde sam isto video tog Sinišu. Ali mislim da mi u Srbiji nismo toliko cenili i poštovali Sinišu Mihajlovića koliko ga ceni italijanski fudbal i cela Italija - zaključio je Lazetić u emisiji "Mojih Top 11" autora Nebojše Petrovića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike