Dalić dočekan u Livnu, iz publike vikali "Za dom spremni": Novi ispad Hrvata nakon Mundijala, ustaški pozdrav i na Trgu kralja Tomislava

23.12.2022

08:18

0

Nimalo lepe scene iz komšiluka

Dalić dočekan u Livnu, iz publike vikali "Za dom spremni": Novi ispad Hrvata nakon Mundijala, ustaški pozdrav i na Trgu kralja Tomislava
Zlatko Dalić u utakmici polufinala - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

Fudbaleri Hrvatske na nedavno okončanom Svetskom prvenstvu zauzeli su treće mesto i tako ponovili veliki uspeh nacionalnog tima. Međutim, u danima nakon meča za podijum, bura se ne stišava.

Naime, selektor Hrvatske, Zlatko Dalić je dočekan je u rodnom Livnu, a iz mase se moglo čuti i više skandaloznih pozdrava.

Dalić je održao pomirljiv govor, bez političkih primesa, ali u masi nije bilo mira. Na dočeku u gradu u kome je rođen, orio se ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Program koji je održan na "Trgu kralja Tomislava" prenosila je uživo "Radio televizija Herceg-Bosne", a prisustvovalo je oko 5.000 ljudi.

Među njima je bilo onih koji su uzvikivali ustaški pozdrav "Za dom spremni" što je veliki deo mase, prihvatio.

- Mi smo došli sa bronzom, pre četiri i po godine niko nije očekivao da ćemo da napravimo ovakav uspeh ponovo, ali opet smo pokazali da vredimo, da smo kvalitetni. Na svakom dočeku vidim mnogo mladih ljudi, mnogo dece u dresovima. Mislim da mladi ljudi mogu da prepoznaju uzor u igračima hrvatske reprezentacije da su oni sve uradili u svom životu. Zaradili su novac, ali kada dođu da igraju za Hrvatsku igraju sa puno emocija, strasti, sa puno domoljublja, sa puno vere, sa puno poniznosti i dragi Bog ih uvek nagradi. Zato moji mladi ljudi, verujte, budite domoljubi i sve u životu može da se uradi. Mogu ja da vam budem primer koji sam pošao iz Livna, malog mesta, niko i ništa i ja sam nešto u životu uradio - rekao je sa bine Zlatko Dalić, a onda su se iz mase čuli ustaški pokliči. 

Tokom muzičkog programa, bilo je i nacionalističkih pesama, kao i jedna verzija "Oj Ivane pobratime mio" gde se pominju "četnički stožeri" i "bojovnici" koji će "sve da vrate".

Ovo nije prva takva situacija od kraja Mundijala, na privatnoj proslavi Marcela Brozovića i Dejana Lovrena u kafiću u Velikoj Gorici, takođe je bilo ustaških povika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike