Roman Abramovič se na velika vrata vraća u fudbal! Prebogati Rus spreman da kupi novi klub - i to ne bilo koji!

20.12.2022

17:16

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji vlasnik Čelsija pronašao način da zaobiđe sankcije koje su mu uvede u zemljama EU

Roman Abramovič se na velika vrata vraća u fudbal! Prebogati Rus spreman da kupi novi klub - i to ne bilo koji!
Roman Abramovič - Copyright Profimedia

Ruski oligarh Roman Abramovič rešio je da se na velika vrata vrati u svet fudbala. Pošto je zbog rata u Ukrajini bio primoran da proda Čelsi, jedan od najbogatijih ljudi na svetu nekoliko meseci se, barem što se najvažnije sporedne stvari na svetu tiče, povukao u ilegalu, a sada je spreman da ponovo svoj kapital uloži u jedan klub.

I to ne bilo koji, već u istanbulskog velikana Bešiktaš!

Podsetimo, kada je izbio sukob u Ukrajini Vlada Velike Britanije je Rusu zamrznula imovinu i uvela mu sankcije, što su ispratile SAD i zemlje Evropske unije. Ipak, Abramovič je pronašao način da zaobiđe ove barikade tako što je odlučio da se nastani u Turskoj, a kada je to pitanje priveo kraju stvorili su se uslovi da se vrati velikoj ljubavi.

Roman je za 19 godina od Čelsija napravio jedan od najboljih klubova na svetu, a posle spekulacija da bi mogao da investira u Valensiju i Gectepe, turski „Hurijet“ je doneo priču kako je Abramovič odlučan da preuzme vlasništvo nad jednim od najvećih turskih timova.

U istom tekstu dodaje se da ruski milijarder u Istanbulu ima usidrene svoje četiri jahte čija se vrednost procenjuje na ukupno 1.2 milijarde dolara i da će se uskoro preseliti u svoju novu vilu stacioniranu u jednoj od najbogatijih četvrti Istanbula.

Da li će se ova priča o Romanovom povratku u svet fudbala pokazati kao istinita pokazaće vreme, ali i sama pomisao na to da bi Abramovič mogao da uloži kapital u njihov klub kod navijača Bešiktaša izazvala je euforiju, pošto bi posle 16 nacionalnih titula, 10 osvojenih Kupova i devet Superkupova, istanbulski crno-beli konačno bili konkurentni da naprave ozbiljniji iskorak u Evropi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike