Upravo je propala prodaja Čelsija, Abramovič rekao "ne" Englezima! Zapelo oko raspodele novca!

17.05.2022

07:24

0

Autor: 24sedam

Ni godinu dana nakon osvajanje titule prvaka Evrope velika drama u londonskom klubu

Upravo je propala prodaja Čelsija, Abramovič rekao "ne" Englezima! Zapelo oko raspodele novca!
profimedia-0671033176 - Copyright Profimedia

Američki bogataš Tod Boli spremio je 3,1 milijardu evra za kupovinu Čelsija i sve je bila "gotova stvar". Dok se nije oglasio vlasnik kluba Rus Roman Abramovič.

Prema pisanju britanskih medija došlo je do zastoja u prodaju jer Abramović ne pristaje na strukturu prodaje koju je predložila Vlada Velike Britanije.

Roman je u proceduri izlaska iz kluba zbog rata u Ukrajini, ali nema nameru da zažmuri na neke stvari. Londonski Tajms piše da je kupovina kluba pred kolapsom zbog 1,9 milijardi evra duga prema Abramoviču. To je iznos koji mu zvanično duguje Čelsijeva kompanija Fordstam!

Profimedia
 

Rus se protivi predlogu da celokupna suma od prodaje ode na račun na kojem vlasnik ima ograničenu mogućnost da pristupi sredstvima. U tom slučaju on ne bi mogao da koristi sav novac, a za to vreme bi uplate bile prebačene i za pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

Zbog toga Abramovič i Čelsi traže da dug Fordstama bude vraćen kompaniji "Camberly International Investmets", a Vlada smatra da je to linija koju ne treba preći jer znači kršenje pravila.

- Postoji prilično ozbiljna zabrinutost da bi čitav posao mogao da propadne i da je Abramovič spreman da na kraju dozvoli i propast Čelsija - navode se reči jednog od izvora iz Vlade.

Drama je blizu vrhunca, svi koji vole Čelsi, ali i fudbal, pomno prate kako će cela zavrzlama biti razmršena i nadaju se da do urušavanja slavnog kluba neće doći.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike