Simbol Abramovičeve vladavine u Čelsiju dobio zahvalnicu od novih vlasnika: Ko je tajanstvena Ruskinja, desna ruka ruskog oligarha

22.06.2022

09:31

0

Autor: 24sedam

Marina Granovskaja napustila Stamford bridž

Simbol Abramovičeve vladavine u Čelsiju dobio zahvalnicu od novih vlasnika: Ko je tajanstvena Ruskinja, desna ruka ruskog oligarha
čeh - Copyright Profimedia

"Čelična dama" Čelsija ne stanuje više na Stamford bridžu.

Ruskinja Marina Granovskaja, koja je godinama unazad kao osoba od najvećeg poverenja Romana Abramoviča, vodila brigu o svim transferima Čelsija, zvanično je napustila londonski klub.

Poziciju sportskog direktora privremeno će preuzeti suvlasnik kluba Tod Bouli, dok budućnost Granovskaje zasad ostaje tajna kao uostalom i cela njena epizoda u Čelsiju. 

- Zahvaljujemo Marini na dugogodišnjem odličnom radu u klubu i želimo joj sve najbolje u budućim poduhvatima - poručili su iz Čelsija.

Granovskaja je proglašena za najboljeg fudbalskog menadžera u Evropi 2021. prema italijanskom izdanju Tutosporta. Granovskaja ima 47 godina. Rođena je u Rusiji i ima rusko i kanadsko državljanstvo.

Ko je tajnanstvena Ruskinja, desna ruka Romana Abramoviča?

Došla je u Čelsi tiho i odmah se izborila za poštovanje u fudbalskom svetu. Bila je ključni faktor u realizaciji nekoliko važnih transfera, od koji je povratak Žozea Murinja na trenersku klupu bio najznačajniji.

Tvrdi se da je ona osmislila finansijsko-fudbalsku strategiju o dovođenju desetine i desetine mladih fudbalera iz celog sveta, koji bi odmah potom bili raspoređeni po evropskim klubovima kao pozajmljeni igrači. Kasnije su za veći novac otkupljivani od drugih klubova, pa su u tome svi videli način za izbegavanja problema sa  finansijskim fer-plejom.

O Njenom privatnom životu ne zna se gotovo ništa, osim da je završila faktultet u Moskvi i da se u London doselila radeći u Abramovičevoj firmi "Milhaus Kapital”, koja je osnovana 2001. godine sa ciljem da upravlja njegovom imovinom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike