Kakav je fudbalski mag Bernardo Silva! Evo zašto nije slavio gol sa saigračima, divi mu se ceo svet! (FOTO)

07.12.2022

22:44

0

Autor: G. F.

Portugalac na vreme shvatio šta može da se desi i sprečio neprijatno iznenađenje za svoj tim

Kakav je fudbalski mag Bernardo Silva! Evo zašto nije slavio gol sa saigračima, divi mu se ceo svet! (FOTO)
Bernardo Silva - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Fudbalski čas koji je Portugal održao Švajcarskoj u osmini finala Mundijala prepričavaće se još neko vreme, ali će jedan potez zasigurno mnogo duže biti tema razgovora među fudbalskim fanaticima.

Nekako su svi koji su to primetili bili začuđeni što Bernardo Silva ne slavi gol sa svojim saigračima. Svi fudbaleri, zajedno sa rezervama bili su ispred tribine sa portugalskim navijačima, a Silva je stajao na terenu i odatle posmatrao radost.

 

 

Bilo je i onih koji su pomislili da nešto ne štima između Silve i strelca gola, ali su zanemeli kada je stiglo objašnjenje. Bermardu Silvi sada se svi dive! Zbog prisebnosti i zbog poznavanja pravila!

Šta je zapravo Silva radio na terenu? Sprečavao Švajcarce da postignu gol! Pravila igre kažu da je za nastavak utakmice posle gola potrebno da svi igrači moraju biti na svojoj polovini terena, ali i da se oni van terena računaju kao da su na svojoj polovini. Shvatio je to Silva i ostao na terenu.

U suprotnom sudija bi dao znak za nastavak igre i Švajcarci bi bez mnogo muke šokirali Portugalce. Ali, Silva je to znao i bio dovoljno priseban da ih onemogući u tome. Svaka čast!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike