Portugal "osvetio" Srbiju! I bez Ronalda "samleli" Švajcarsku! (FOTO)

06.12.2022

20:53

1

Autor: D. N.

Čak tri gola dao je Gonsalo Ramos, uz jednu asistenciju

Portugal "osvetio" Srbiju! I bez Ronalda "samleli" Švajcarsku! (FOTO)
Portugalci slave gol protiv Švajcaraca - Copyright Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Fudbalska reprezentacija Portugala obezbedila je plasman u četvrtfinale Mundijala u Kataru. U utakmici osmine finala, u Lusailu, Selesao je deklasirao Švajcarsku rezultatom 6:1. Za plasman u polufinale igraće sa Marokom koji je eliminisao Španiju posle penala.

Takođe se znaju i svi parovi četvrtfinala, a to su: Holandija - Argentina, Hrvatska - Brazil, Engleska - Francuska, kao i Maroko - Portugal.

Ali vratimo se meču u kojem je slavio tim Fernanda Santoša. Početak je obeležila iznenađujuća vest da Kristijano Ronaldo nije među starterima.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko
 

Ali to nije smetalo Portugalcima da budu efikasni u prvom poluvremenu.

Prvo je u 17. minutu Gonsalo Ramos je postigao prelep gol. Iskosa sa leve strane je poslao pravi "projektil" u bliži gornji ugao Jana Zomera. Na novi gol se nije čekalo mnogo, pošto je veteran, 39-godišnji Pepe glavom zakucao loptu u mrežu, posle kornera.

U prvom poluvremenu, ekipa koja je eliminisala Srbiju sa Mundijala nije imala nikakve šanse protiv raspoloženih Portugalaca. A nije bilo bolje ni u nastavku. Već u 51. minutu bilo je 3:0. Dijogo Dalot je našao Ramosa u petercu, koji je loptu probacio kroz noge Zomeru.

U 55. minutu, bilo je 4:0. Rafael Gereiro je iskoristio odlično dodavanje Ramosa i sa desetak metara savladao Zomera. Samo tri minuta kasnije, Manuel Akanđi je iskoristio trenutak dekoncentracije Portugalaca i posle kornera smanjio prednost. Ubacio je loptu u mrežu sa nekoliko metara.

Veče iz snova, 21-godišnji napadač Benfike kompletirao je u 67. minutu kada je dao svoj treći gol u utakmici. Onda je, šest minuta kasnije zamenjen, a u okviru trostruke izmene šansu je dobio i pominjani Ronaldo.

CR7 je u narednim minutima pokušao iz slobodnog udarca, ali je pogodio samo živi zid. U 84. minutu se samo na kratko radovao, pošto mu je gol poništen zbog ofsajda. U 87. je bio izblokiran na desetak metara od gola, ali se tada videlo koliko je željan igre, odnosno gola.

U drugom minutu nadokande, za 6:1 je pogodio Rafael Leao koji je ušao u igru u 87. minutu.

Sada, Portugalci imaju izgledne šanse za plasman u polufinale, s obzirom da imaju najslabijeg rivala na "papiru", ali ipak da ne prejuduciramo. Podsetimo, Maroko je u grupi bio prvi, a danas je i šokirao Španiju i izbacio je posle izvođenja jedanaesteraca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike