Hrvati kažnjeni zbog vređanja Srbina! Komšije plaćaju udar na Milana Borjana!

07.12.2022

16:50

0

Autor: 24sedam

Disciplinska komisija FIFA donela konačnu odluku

Hrvati kažnjeni zbog vređanja Srbina! Komšije plaćaju udar na Milana Borjana!
Milan Borjan - Copyright Profimedia

Fudbaleri Hrvatske izborili su plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali su njihovi navijači pali na nekim važnim ispitima.

Najveći incident, da ne kažemo skandal, napravili su tokom duela sa Kanadom kada su vređali golmana ove reprezentacija, inače Srbina po poreklu Milana Borjana.

Na meti se našla i njegova porodica, a posebno odvratan bio je transparent na kom je pisalo "Knin 95, ništa ne beži kao Borjan". Sve to na reklamnoj zastavi čuvenog proizvođača traktora uz jasnu aluziju da je golman kao dečak baš na traktoru morao da beži iz rodnog Knina.

 

 

Zbog svega ovoga reagovala je i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Disciplinska komisija ove organizacije kaznila je Fudbalski savez Hrvatske (HNS) sa 50.000 švajcarskih franaka.

- HNS je kažnjen novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16. Disciplinskog kodeksa FIFA (upotreba reči i predmeta za prenošenje poruke koja nije primerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice sa Kanadom - objavila je FIFA.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike