Orlovi su, ipak, oštećeni protiv Švajcarske! Tokom utakmice ovo niko nije primetio, ali stručnjaci tvrde - bio je penal! (VIDEO)

03.12.2022

22:53

0

Autor: A. Š.

Za prosutim mlekom ne vredi plakati, ali...

Orlovi su, ipak, oštećeni protiv Švajcarske! Tokom utakmice ovo niko nije primetio, ali stručnjaci tvrde - bio je penal! (VIDEO)
Aleksandar Mitrović - Copyright Printscreen/RTS

Još se u Srbiji nisu slegli utisci posle novog šokantnog poraza od Švajcarske na Mundijalu. Mnogo toga bilo je slično u katarskom duelu dve selekcije, u odnosu na meč koji je pre četiri godine igran u Rusiji, pa i to da je Srbija, ponovo, oštećena za penal.

I ne, ne radi se o momentu kada je Mitrović povučen za rame u kaznenom prostoru rivala, već o situaciji kada Fabijan Šar ispred njega odneo loptu rukom.

Ovaj momenat gotov niko nije primetio tokom i po samom završetku meča, ali kada se krenulo sa analizom stručnjaci su utvrdili da je u ovoj situaciji bilo elemenata za reakciju iz VAR sobe.
Instruktor FIFA za VAR tehnologiju Dalibor Đurđević je na RTS-u rekao:

- Iskren da budem, to juče nismo primetili jer su nas verovatno nosile emocije. Situacija je kompleksna, pogledana je iz dva ugla i mislim da je bilo elemenata za kazneni udarac. VAR je dužan da nađe ugao koji jasno pokazuje da je prekršaj učinjen. Iz jednog ugla se vidi da je možda ruka uticala, a iz drugog da je ruka promenila pravac lopte. Situacija je kompleksna, nažalost promakla je i opet nismo imali sreće - rekao je jedan od najboljih srpskih pomoćnika.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike